Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:30
Szombat: 7:30 - 12:00

4+1 kevéssé ismert tanács: hogyan szabadulj meg a stressztől

Érdekességek2017. november 30.

Hivatásom célja egyre időszerűbbé válik. Tudom, hogy az általam használt módszerek csupán eszközök arra, hogy kibontsák a gyermekekből és felnőttekből egyaránt azt az erőt, melytől ellenállóbbá, és egészségesebbé válnak, és egyre többre lesznek képesek. A hozzám érkezőknek olyan megoldásokat szeretnék adni, melyekkel életük újra kiegyensúlyozottabb lesz.  

Elszomorít, mikor okos, értelmes gyerekeket látok tanulási nehézségekkel küzdeni, és szülő is, a tanár is tanácstalan. Szeretném megmutatni Neked, milyen csoda vagy, és azt, hogyan ismerd el magad, hogyan vedd birtokba saját képességeidet, hogy legyen erőd a változáshoz!

Szívszorító, amikor már iskolás gyermekeken is megjelennek a túlterheltségből, számonkérésből fakadó stressz tünetek. Sajnos ezzel már saját gyermekeimnél is találkoztam, mikor az okos, felkészült gyermekem egyszerűen „lefagyott” az iskolában, és mindazt, amit azelőtt jól tudott, a nyomás hatására egyszerűen köddé vált.

Mivel az agy olyan emlékek után kezd kutatni, amivel a stresszes élethelyzetet megoldhatja, így előtérbe helyezi a túlélést. Minden más funkciót kizár, és az egyéb területek akár 75%-át is blokkolhatja. Az érintett képtelenné válik a beszédre, képtelen mozgósítani meglévő tartalékait.


Sokszor jönnek hozzám olyan emberek, akik életmódjukból adódóan túlzott megterhelésnek vannak kitéve. Társadalmi szerepeiknek való megfelelésük olyan préselő szorításba helyezi őket, melyre testük, idegrendszerük kisebb-nagyobb zavarokkal válaszol. Az anyagi gyarapodáshoz való erős, feszült ragaszkodás, a túlzott terhelés és a magas követelmények túlfeszítettséghez, és kudarcérzéshez vezetnek. Gyakran érzik úgy, már nem bírják tovább! 
Amikor stresszes helyzetbe kerülünk, a fizikai testünkben biokémiai folyamatok egész sora játszódik le a másodperc tört része alatt, melyek intenzitása a helyzettől függően változó. Még ha a stresszes történetet már rég el is felejtettük, a testünk minden kicsit is hasonló helyzetben azonnal emlékszik rá. Tehát végeredményül a stressz már nemcsak a létező, hanem a vélt ingerekre is fellép, állandósítva így a stressz-spirált.

Tünetként jelentkezhetnek:

- evési, alvási zavarok,
- fáradékonyság, feledékenység,
- fejfájás,
- fülzúgás,
- hátfájdalom,
- gyomorprobléma, 
- bélrendszeri zavar, vastagbélgyulladás, 
- szívritmuszavar, 
- az immunrendszer alulműködése, 
- súlyosabb formájában esetleg a rákos betegségekre való hajlam 
- hölgyek esetében ciklus-zavar, esetleg meddőség,
- férfiaknál merevedési probléma.

Mit tehetünk?

• Fejlesszük az Oxigén – felvevő képességünket! Elsőrendű fontosságú megfelelő mennyiségű oxigénhez juttatni a testünket!

Végezzük ezt a rövid gyakorlatot felkelés után, és az esti órákban is: 
7 számolásig szívjuk be a levegőt az orrunkon keresztül, 7 számolásigtartsuk bent, majd 7 számolás alatt engedjük ki a szánkon. Ezt az egész kört 7x ismételjük meg. 

• Tudatosítsd tested jelzéseit! A feszült izomzat – köztük a vállak feszessége - fejfájáshoz vezethet. Észlelted-e már magadon, hogy vállaidat hosszú ideig felhúzva tartod, behúzott nyakkal jársz? 

Ökölbe szorított kézzel, laza csuklóval ütögesd végig a vállöv területét. Az ütögetés terjedjen ki a nyakra, és a fejre is. Olyan erővel végezd, amennyit a testednek jólesik! Ha szeretnéd, végig kopogtathatod az egész testedet is. Kösd össze a légző gyakorlattal!

• Sportolj, jógázz, táncolj!

Vagy sétálj, túrázz rendszeresen. A mindennapos aktív mozgás által javul az állóképességed, ellenálló-képességed is. Javul az szív és érrendszer állapota, a tested éltető oxigénhez jut. Az agy a mozgás közben endorfint szabadít fel, melytől elégedettnek, boldognak érzed magad.

• Nevess!

Mikor nevettél utoljára egy igazán jót? Vegyél ki szabad perceket magadtól, és tegyél olyat, ami örömet ad. Játssz, bújócskázz, hintázz a gyermekeddel, rajzolj, fess a saját örömödre! Nézz meg egy vicces filmet, vagy menj el egy kiállításra. Örülj annak, hogy süt rád a Nap!

 • + 1 : Acces Bars

Egy fantasztikus stresszoldó kezelést ajánlok, mely az agy területén, a Thalamusban indít el változásokat. Mivel a Thalamus irányítja a pszichés jelenségeket, a mozgásszabályozást, az érzékszerveket, az agykéreg aktivitást, ezért stimulálása sejtszintű változást indít el az ember szervezetében.

Rengeteg hiedelem, érzés, gondolat, befixált nézőpont tisztul ki, mikor ezt a kezelést kapod. A fejeden lévő 32 pont érintése, kezelése után hozzáférsz valódi képességeidhez, lehetőségeidhez. 

Hatalmas energiák szabadulnak fel egy-egy probléma elengedése után, mivel egy 2 percig tartó stresszes élethelyzet 1 heti méreganyagot szabadít fel szervezetünkbe!

Ennek a kezelésnek a segítségével kipróbálhatod, milyen az, amikor valóban felszabadulsz. Hatásmechanizmusa olyan, mint mikor egy számítógépet vírustalanítasz, és újra telepítesz. 
Az akadályok alól szabadulsz fel, így nyitott leszel lehetőségeidre, életed könnyebbé és örömtelibbé válik. Mindenki érzi a különbséget utána!

„Az Acces nem a gyógyítás. A tudatosságról szól. A tudatosság hatása a test gyógyulása, és nem fordítva. Kigyógyítani valakit a betegségből nem teszi őt tudatossá, de kigyógyítani valakit a nemtudatosság állapotából, az lehetővé teszi, hogy a test meggyógyítsa magát” – Gary Douglas


forrás: Harmonet
hírek, aktualitások

Hazaengedték a világ legkisebb súllyal született csecsemőjét

2019. május 12.Csaknem fél év után egészségesen engedték haza a kórházból a világ legkisebb súllyal született, életben maradt fiúcsecsemőjét – jelentette be kedden a tokiói Keio Egyetem, amelynek orvosai több mint 3200 grammra növelték a mindössze 268 grammal világra jött baba súlyát.

Az Iowai Egyetem által a világ legkisebb súllyal született, életben maradt csecsemőiről vezetett Tiniest Babies Registry nevű honlap szerint a korábbi rekorder egy 274 grammal született fiú volt, aki 2009-ben jött a világra Németországban. A legkisebb súllyal született, életben maradt kislány pedig 252 grammosan jött a világra 2015-ben, ugyancsak Németországban.

A honlap szerint a kevesebb mint 300 gramm alatti súllyal született csecsemők közül eddig 23-an maradtak életben világszerte. Közülük mindössze négy volt fiú.

A tokiói fiúcskát sürgősségi császármetszéssel hozták világra augusztusban, mivel a testsúlya nem gyarapodott a terhesség 24. hetében és az orvosok úgy ítélték meg, hogy a gyermek élete veszélyben van.

Az újszülött eleinte olyan apró volt, hogy elfért két tenyérben, ám a kórház koraszülött intenzív osztályán töltött idő alatt szépen fejlődésnek indult, így idővel át lehetett térni nála a természetes táplálásra.

A csecsemő múlt hét szerdán hagyta el a kórházat, két hónappal az eredetileg kiírt születési dátumát követően.

A kézmosás is járhat veszélyekkel

2019. május 12.A civilizált ember számára evidens, hogy a vécé használata után kezet mos, hacsak nem akar betegségeket kockáztatni. Egy friss kutatás azonban azt állítja, ha gépi kézszárítót használ az ember, az olyan, mintha egyáltalán nem is tisztálkodott volna. A nyilvános mosdókban használt, meleg levegős készülékek ugyanis, a fekáliából származó kórokozókkal fújják tele a tiszta kezeket – írja a tanulmány, amiről a Newsweek számolt be.

A kutatók szerint, a nyilvános vécékben sokkal több az olyan, emberi ürülékből származó baktérium, amik a lehúzáskor kerülnek a levegőbe, mint az otthoni illemhelyeken. A kézszárítók pedig nem csinálnak mást, mint az egyik oldalon magukba szívják a mosdó levegőjét, hogy a másikon felmelegítve, nagy sebességgel fújják ki magukból.

A kutatók egy egyetem 36 illemhelyét vizsgálva arra jutottak, hogy a kézszárítók használata után messze több kórokozó kelül a kezekre a normálisnál. Tesztelték azt is, hogy megúszható-e a szennyezés, ha részecskeszűrőkkel szerelik fel a gépeket, de arra jutottak, hogy ezek is, csak a kórokozók mintegy 75 százalékát képesek megállítani.

Egyre többen sportolnak

2019. május 11.Magyarországon is egyre többen sportolnak egyre többet az ülőmunka terjedésével párhuzamosan – mondta Lacza Gyöngyvér, a Testnevelési Egyetem docense.

A szakértő szerint a legkedvezőbb ösztönzés, ha a sport közérzetjavító hatása sarkall rendszeres mozgásra. A betegségektől való félelem kevésbé szerencsés motiváció, hiszen csökkenti a sportolás élvezetét – hangsúlyozta.

Lacza Gyöngyvér szerint a szabadidősport jelentőségét a hozzá kapcsolódó termékek és rendezvények, valamint az egészségtudatosság divatja is erősíti. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy nemcsak az irodai munkavégzés, hanem a mindennapi tevékenységek is egyre inkább ülőmunkává alakulnak át, az ajánlott testmozgás mennyisége ezért – tette hozzá – várhatóan tovább nő a következő években.

Gyermekek számára a szakember naponta legalább 1 órányi sportolást javasolt.