Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:30
Szombat: 7:30 - 12:00

4+1 kevéssé ismert tanács: hogyan szabadulj meg a stressztől

Érdekességek2017. november 30.

Hivatásom célja egyre időszerűbbé válik. Tudom, hogy az általam használt módszerek csupán eszközök arra, hogy kibontsák a gyermekekből és felnőttekből egyaránt azt az erőt, melytől ellenállóbbá, és egészségesebbé válnak, és egyre többre lesznek képesek. A hozzám érkezőknek olyan megoldásokat szeretnék adni, melyekkel életük újra kiegyensúlyozottabb lesz.  

Elszomorít, mikor okos, értelmes gyerekeket látok tanulási nehézségekkel küzdeni, és szülő is, a tanár is tanácstalan. Szeretném megmutatni Neked, milyen csoda vagy, és azt, hogyan ismerd el magad, hogyan vedd birtokba saját képességeidet, hogy legyen erőd a változáshoz!

Szívszorító, amikor már iskolás gyermekeken is megjelennek a túlterheltségből, számonkérésből fakadó stressz tünetek. Sajnos ezzel már saját gyermekeimnél is találkoztam, mikor az okos, felkészült gyermekem egyszerűen „lefagyott” az iskolában, és mindazt, amit azelőtt jól tudott, a nyomás hatására egyszerűen köddé vált.

Mivel az agy olyan emlékek után kezd kutatni, amivel a stresszes élethelyzetet megoldhatja, így előtérbe helyezi a túlélést. Minden más funkciót kizár, és az egyéb területek akár 75%-át is blokkolhatja. Az érintett képtelenné válik a beszédre, képtelen mozgósítani meglévő tartalékait.


Sokszor jönnek hozzám olyan emberek, akik életmódjukból adódóan túlzott megterhelésnek vannak kitéve. Társadalmi szerepeiknek való megfelelésük olyan préselő szorításba helyezi őket, melyre testük, idegrendszerük kisebb-nagyobb zavarokkal válaszol. Az anyagi gyarapodáshoz való erős, feszült ragaszkodás, a túlzott terhelés és a magas követelmények túlfeszítettséghez, és kudarcérzéshez vezetnek. Gyakran érzik úgy, már nem bírják tovább! 
Amikor stresszes helyzetbe kerülünk, a fizikai testünkben biokémiai folyamatok egész sora játszódik le a másodperc tört része alatt, melyek intenzitása a helyzettől függően változó. Még ha a stresszes történetet már rég el is felejtettük, a testünk minden kicsit is hasonló helyzetben azonnal emlékszik rá. Tehát végeredményül a stressz már nemcsak a létező, hanem a vélt ingerekre is fellép, állandósítva így a stressz-spirált.

Tünetként jelentkezhetnek:

- evési, alvási zavarok,
- fáradékonyság, feledékenység,
- fejfájás,
- fülzúgás,
- hátfájdalom,
- gyomorprobléma, 
- bélrendszeri zavar, vastagbélgyulladás, 
- szívritmuszavar, 
- az immunrendszer alulműködése, 
- súlyosabb formájában esetleg a rákos betegségekre való hajlam 
- hölgyek esetében ciklus-zavar, esetleg meddőség,
- férfiaknál merevedési probléma.

Mit tehetünk?

• Fejlesszük az Oxigén – felvevő képességünket! Elsőrendű fontosságú megfelelő mennyiségű oxigénhez juttatni a testünket!

Végezzük ezt a rövid gyakorlatot felkelés után, és az esti órákban is: 
7 számolásig szívjuk be a levegőt az orrunkon keresztül, 7 számolásigtartsuk bent, majd 7 számolás alatt engedjük ki a szánkon. Ezt az egész kört 7x ismételjük meg. 

• Tudatosítsd tested jelzéseit! A feszült izomzat – köztük a vállak feszessége - fejfájáshoz vezethet. Észlelted-e már magadon, hogy vállaidat hosszú ideig felhúzva tartod, behúzott nyakkal jársz? 

Ökölbe szorított kézzel, laza csuklóval ütögesd végig a vállöv területét. Az ütögetés terjedjen ki a nyakra, és a fejre is. Olyan erővel végezd, amennyit a testednek jólesik! Ha szeretnéd, végig kopogtathatod az egész testedet is. Kösd össze a légző gyakorlattal!

• Sportolj, jógázz, táncolj!

Vagy sétálj, túrázz rendszeresen. A mindennapos aktív mozgás által javul az állóképességed, ellenálló-képességed is. Javul az szív és érrendszer állapota, a tested éltető oxigénhez jut. Az agy a mozgás közben endorfint szabadít fel, melytől elégedettnek, boldognak érzed magad.

• Nevess!

Mikor nevettél utoljára egy igazán jót? Vegyél ki szabad perceket magadtól, és tegyél olyat, ami örömet ad. Játssz, bújócskázz, hintázz a gyermekeddel, rajzolj, fess a saját örömödre! Nézz meg egy vicces filmet, vagy menj el egy kiállításra. Örülj annak, hogy süt rád a Nap!

 • + 1 : Acces Bars

Egy fantasztikus stresszoldó kezelést ajánlok, mely az agy területén, a Thalamusban indít el változásokat. Mivel a Thalamus irányítja a pszichés jelenségeket, a mozgásszabályozást, az érzékszerveket, az agykéreg aktivitást, ezért stimulálása sejtszintű változást indít el az ember szervezetében.

Rengeteg hiedelem, érzés, gondolat, befixált nézőpont tisztul ki, mikor ezt a kezelést kapod. A fejeden lévő 32 pont érintése, kezelése után hozzáférsz valódi képességeidhez, lehetőségeidhez. 

Hatalmas energiák szabadulnak fel egy-egy probléma elengedése után, mivel egy 2 percig tartó stresszes élethelyzet 1 heti méreganyagot szabadít fel szervezetünkbe!

Ennek a kezelésnek a segítségével kipróbálhatod, milyen az, amikor valóban felszabadulsz. Hatásmechanizmusa olyan, mint mikor egy számítógépet vírustalanítasz, és újra telepítesz. 
Az akadályok alól szabadulsz fel, így nyitott leszel lehetőségeidre, életed könnyebbé és örömtelibbé válik. Mindenki érzi a különbséget utána!

„Az Acces nem a gyógyítás. A tudatosságról szól. A tudatosság hatása a test gyógyulása, és nem fordítva. Kigyógyítani valakit a betegségből nem teszi őt tudatossá, de kigyógyítani valakit a nemtudatosság állapotából, az lehetővé teszi, hogy a test meggyógyítsa magát” – Gary Douglas


forrás: Harmonet
hírek, aktualitások

25 magyar író nevét rejtettük el a szövegben. Hányat találsz meg?

2019. február 10.

Egy nap története a magyar irodalommal, 25 íróval. Hányat találsz meg közülük?  

Reggel van. Géza felkel, iszik egy kávét, közben játszik egy parti sakkot a kutyával. Bögréje csorba, győz ő. A mosókonyhában vasal Berta.

Kilép a kertbe, alkalmazottainak szól: "Kertészim! Rebarbarát ültessetek!" Felöltözik, és távozik otthonról.

Találkája van. Sokáig vár, végül meglátja barátnőjét a megbeszélt helytől jó 50 méterre. Rákiabál: "elment az eszed? Óratorony, arról volt szó!"

Bosszúságáért kárpótolja a lány csinos megjelenése. Munkahelye egy varroda, nincs is nála több ruhája senkinek! Beülnek ebédelni. A bablevesről érdeklődnek, miféle. "Jókai", morogja a pincér. A tortáról is megtudják, hogy Esterházy. Pétervárról érkezett a cukrász, aki készítette. Fizetéskor Géza nem találja a tárcáját. Táskája az efféle dolgok jó elrejtője. Nője egy ötezrest nyújt felé: "nincs, mi? Cash... kell-e mentőöv"?

Ebéd után irány az állatkert. Lenyűgözi őket a kövér orrszarvú: egy unikornis, mi hájas! Három óra. Ferences szerzeteseket követve lemennek a partra, nézik, hogy hömpölyög a Tisza. Katatón csattogása a vonatkerekeknek odahallatszik a sínoldalból. Meglátnak egy vetőmagboltot. "Árpád van?", kiáltanak be, aztán elszaladnak. Hazaérve megdöbbentő kép fogadja Gézát.

Mi ez a füst? Mi lángol? A konyha! Eloltja a tüzet. Az elszenesedett maradványokat nézi a lábasban. Vajon milyen csirke lehetett? Tandori? De zsörtölődni sincs ideje, csengetnek. Szomszédja áll az ajtóban, panaszkodik a füstre. "Nincs nálad ott lik, Géza?", kérdezi a konyha falára bökve. "Nincs, de ha szükségét érzed, kedves József, a tilalmak ellenére neked oda én egy lyukat török", szofisztikáltan feleli Géza.

Fény, szauna, vitaminok

2019. február 09.

A fényt az őszi időszakban duplán fontos kihasználnunk. Egyrészt igyekezzünk minél többet az őszi napsütésben tartózkodni, hogy feltöltsük természetes D-vitamin-raktárunkat, amely az immunrendszer egyik legfőbb támogatója, azonban a nyári tartalékoknak novemberre már búcsút inthettünk. Emellett pedig próbáljuk ki a polarizáltfény-terápiát, a Sensolite-ot, amely jelentősen serkenti az immunrendszert – javasolja dr. Tatár Ákos.

Ugyanis a polarizált fény aktivizálja a fehérvérsejteket, amelyek a rosszindulatú elváltozásokért felelős sejtfelismerésben és leküzdésben is főszerepet játszanak. A szauna az egyik legjobb immunerősítő módszer, amelyet a finnek már évezredek óta használnak népi betegségmegelőzésként és gyógyírként.

Ráadásul egyszerre élvezhetjük méregtelenítő és bőrszépítő hatásait is, amit gyógyteákkal, pakolásokkal és szaunakrémekkel is fokozhatunk. Igyekezzünk kúraszerűen, legalább hetente egyszer beiktatni, hogy megfelelő mértékig erősítsük szervezetünk védekező mechanizmusait.

A vitaminok szerepe vitathatalan az immunrendszer erősítésében, különösen a téli időszakban. Megfelelő gyümölcs-, zöldségfogyasztással vagy étrend-kiegészítők használatával gondoskodhatunk szervezetünkről.

Hozzátáplálás cumisüvegből

2019. február 09.

A közted és babád közti szeretet és összetartozás legmagasabb szintje a szoptatással valósul meg. Ezt az időszakot úgy is felfoghatjuk, mint a várandósság meghosszabbodását, mert olyan egységben éltek tovább.

Az anyatejed a legideálisabb csecsemődre szabott táplálék. Minden tápanyagot megfelelő arányban, könnyen emészthető formában tartalmaz. Mennyisége kicsid igényei szerint változik, még a nap folyamán is. Hőmérséklete mindig megfelelő, hiszen közvetlenül, rendkívül higiénikus és gyönyörű „csomagolásból”, a melledből kapja. 

Babádnak féléves koráig, de még azon túl sincs semmilyen más enni- vagy innivalóra szüksége. Az az ideális, ha akár 2 éves koráig, de azon túl is szoptatod gyermekedet, természetesen már más ételekkel kiegészítve.

Cumisüveg bevezetése előtt próbálkozhatsz szoptatásbarát itatókkal, pl. svéd itató, kihajló szélű pohár, Spilly Spoon gyógyszeradagoló kanál stb.

Táplálás cumisüvegből

Bármilyen ok miatt, ha úgy döntesz, hogy cumisüvegből is táplálod babádat, akkor jó, ha figyelsz a következőkre. Kicsidnek csak ajánld fel, hogy a szájába vegye az etetőcumit, de soha ne erőltesd! Megpróbálhatod az etetőcumival simogatni a baba arcát és ajkát, de ne tuszkold be a szájába. A cumi a csecsemő szájába egy kicsit felfelé álljon, a szájpadlását érintse, ne a nyelvét. Abban az esetben, ha a pici ellenáll vagy sír, tarts szünetet és később próbáld meg újra.

Ha először adsz cumisüvegből enni a szoptatott babádnak, akkor azt kis mennyiségekkel kezdd, és csak lassan, kb. 15 ml-ként emeld az adagokat. Legfontosabb, hogy csak szoptatás után adj pótlást!

Segítsd a babát a cumisüveghez való alkalmazkodásban. Legyél türelmes, nyugodt, pozitív és kitartó, mert ez egy új készsége a kicsinek. A picik általában könnyebben elfogadják a cumisüveget, amikor álmosak vagy nem nagyon éhesek.