Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:00
Szombat: 7:30 - 13:00

Az auralátó hat titka

Érdekességek2023. április 29.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Az auralátó képességgel megáldott embertől egészen különleges dolgokat kérdeznek azok, akik csak most ismerkednek ezzel a tudománnyal. A leggyakoribb kérdésekre válaszol Halász Alexandra.  

Van-e aurája élettelen testeknek?
Minden létezőt körülvesz egy bizonyos energiamező. Természetgyógyászati értelemben vett aurája azonban csak élő szervezeteknek van, mivel az élő sejtek bioelektromos folyamataival áll összefüggésben.

Számít-e az aura mérete?
Igen, de nem szabad ebből versenyt csinálni, hogy „kinek a nagyobb”, mivel nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Azon kívül ez sem állandó, egy megijedés például azonnal összeugrasztja, míg egy boldog nevetés méterekkel kitágítja az energiamező határait.

Akárhogy erőlködöm, nem látom az aurát! Miért?
Pontosan az erőlködés miatt. Ellazult tekintettel, a másik emberre hangolódva sokkal jobban fog sikerülni. A nagy akarás gátolja ezen képesség kifejlesztését.

Azt állítja valaki, hogy csukott szemmel is látja az aurát! Igaz ez?
Igaz, hacsak nem valamilyen képzelődésével vagy az utóképhatással keveri össze a dolgot. Az auralátás ugyanis nem a fizikai szemünkön múlik, hanem un. „extraszensz”, érzék feletti képesség. Emiatt lehetséges, hogy vannak vak auralátók is.

Léteznek-e energiavámpírok, akik „le tudják szívni” az energiánkat?
Csak akkor lehet leszívni bárki energiáját, ha hagyja! Vagyis akkor, ha hatalmi harcba, vitába keveredik az illetővel, ha harcol vagy ha védekezik ellene. Ha viszont szeretettel van az illető iránt, akkor lehetetlen „leszívni”.


Elkaphat-e a természetgyógyász betegséget a gyógyítandó személy aurájáról?
A két energiamező között kölcsönhatás van. Emiatt fontos, hogy a természetgyógyász ÖNMAGÁT IS TARTSA KARBAN! Csak akkor kaphat el valamilyen kellemetlenséget a kliensétől, ha rosszabb állapotban van, betegebb és kimerültebb, mint a kliense! Ilyen állapotban etikus – és értelmes! – természetgyógyász segítséget kér, és főleg magát regenerálja.

 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

forrás: Harmonet.hu
hírek, aktualitások

Támadó tengeri élőlények: A cápák

2025. szeptember 08.

A cápatámadás veszélye a harapással okozott sérülés. Ez iszonyú méretű csonkolásokat hagy maga után, még ha az áldozat túl is éli a támadást. Évente kb. 50 esetet említ a szakirodalom, ebből 5-10 halálos. A cápákat övező félelem nem enyhül attól, hogy a cápák nem az emberhúsért támadnak (hiszen az emberi csontok emészthetetlenek a cápa számára) hanem azért, mert a vízben úszó ember formája hasonlít a fókára, mely a cápa könnyű zsákmánya. A legtöbb cápatámadást az USA-ban és Ausztráliában jegyezték fel, ezért itt csak azokon a strandokon ajánlatos fürdeni, ahol cápaőrség van.

A cápaveszély elkerülésére olyan egyszerű szabályokat is be kell tartani, mint az éjszakai, vagy a zavaros vizekben, halraj közelében való fürdőzés. Továbbá provokálja a cápatámadást a vérző seb, vagy a menstruációs periódusban való fürdés. Mindenkor tartsa be a cápaőrség figyelmeztetéseit!

Utazás előtt és közben is tudatosan: Első az élelmiszerbiztonság!

2025. szeptember 08.

Az utazásokat jellemzően jó előre megtervezzük: készítünk költségtervet, megtervezzük a programokat és hogy milyen ételeket szeretnénk majd megkóstolni, de ritkábban gondolunk arra, hogy a konyhánkat és hűtőnket is felkészítsük a távollétre. Pedig ez az élelmiszerpazarlás és az élelmiszerbiztonság szempontjából is kiemelten fontos.


„Vásároljunk” a hűtőnkből: Törekedjünk arra, hogy lehetőség szerint még az utazás előtt felhasználjuk a közeli lejárati idejű termékeket. Figyeljünk a gyorsabban romló, fogyaszthatósági idővel ellátott termékekre (például joghurt, felvágottak, sonka). Ha nem sikerül időben felhasználnunk, akkor váljunk meg tőlük, hiszen ezek a termékek a lejárati idő után már kockázatosak lehetnek. (1)
Használjuk a fagyasztót: A maradék készételeket és közeli lejáratú élelmiszereket (például gyümölcs, pékáru, túró) érdemes lefagyasztani.
Hűtőszekrény-takarítás: Legalább havonta egyszer (vagy amint kifolyik valami, romlott étel kerül bele) meleg vízzel és semleges tisztítószerrel tisztítsuk ki a hűtőnket, a felső polcoktól lefelé haladva. Mielőtt visszapakolunk, töröljük szárazra a hűtő belsejét.

Miért kiemelten fontos az élelmiszerbiztonság a nyári melegben?

2025. szeptember 07.

Amikor beköszönt a nyári hőség, nemcsak a hőmérséklet emelkedik, hanem az élelmiszerromlás kockázata is. A meleg ugyanis ideális környezetet teremt a mikrobák, például a baktériumok gyorsabb szaporodásához. Egy kis odafigyeléssel azonban megelőzhetjük a nyári gyomorrontást, vagy akár a komolyabb ételmérgezéseket is.

Az élelmiszer-eredetű megbetegedést okozó kórokozók különösen gyorsan szaporodnak 5 és 60°C között – ezt az intervallumot hívjuk veszélyzónának. A nyári napokon az ételek könnyen elérhetik ezt a hőmérsékletet, ha nem hűtjük őket megfelelően. Egy napon hagyott autó belső hőmérséklete akár 50-60°C-ra is felmelegedhet, így a hűtést igénylő élelmiszerek (tejtermékek, húsok stb.) nagyon gyorsan megromolhatnak. Vegyük például a joghurtot, amelyet általában 4-8°C között kell tárolni. A meleg, nedves és tápanyagban gazdag joghurt ideális táptalaj a káros mikroorganizmusok (például Salmonella, Listeria) számára. Már néhány óra alatt olyan mértékben elszaporodhatnak, hogy ételmérgezést okozhatnak. A joghurt eközben levet ereszthet, megváltozhat az íze, az illata, de ezek a változások nem mindig látványosak. A mikrobiológiai kockázat már fennállhat akkor is, ha nem észlelünk elváltozást.

Ennek elkerülése érdekében nyáron használjunk hűtőtáskát a bevásárlás során,különösen, ha a vásárlás hosszabb időt vesz igénybe, például ha több boltba is megyünk. Legyünk tudatosak, hiszen ezzel nemcsak a megbetegedéseket, hanem az élelmiszerpazarlást is elkerülhetjük. Ha kétségeink vannak egy termékkel kapcsolatban, inkább ne fogyasszuk el.