Burgonyás pitetorta
Érdekességek2019. március 16.
Nagyszerű egytálételt készítettem, gyors ebédnek, vacsorának ideális! Ami jó benne, hogy elkészíthető húsimádóknak, de akár vegánoknak is. Fűszerezésének csak a képzeleted szab határt!
Hozzávalók:
5 közepes burgonya
2-2 marék reszelt trappista és füstölt sajt
1 tojás
1 kis doboz tejföl
só, bors, ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A burgonyát meghámoztam és aprítógéppel összevágtam (lehet reszelni is, akkor a nagyobb lyukú oldalon készíteném). Egy másik edényben összekevertem a többi hozzávalót, a burgonyára öntöttem és alaposan összekevertem.
Közepes méretű piteformát kiolajoztam, belesimítottam a masszát, és ment a sütőbe 180 fokra. Addig sütöttem, amíg a teteje szép piros nem lett!
Húsimádóknak: A tetejére tehetsz kolbászkarikákat vagy keverhetsz hozzá sonka, füstölt tarjta kockákat is!
Vegánoknak: Sajt helyett 10-10 dkg natúr és füstölt tofuval, szójatejföllel is elkészíthető. Dúsítható bármilyen más zöldséggel, zöldfűszerrel is!
forrás: Harmonet