Csokit ebédre? Csak nyugodtan, hisz fogyaszt!
Érdekességek2019. március 03.

A csoki kedvező élettani hatását folyamatosan kutatják a tudósok, hiszen az, amit világszerte ennyien szeretnek, nem lehet egészségtelen. A legfontosabb, hogy alaposan megválogassuk, milyen típusú csokoládét fogyasztunk. Szerencsére ma már egy egész főétkezés is kiváltható egyetlen 7 és 17 csokoládés szelettel.
Jót tesz a szívnek, a léleknek
Sokan esznek csokit akkor, ha stressz éri őket. Kutatások során kiderült, hogy ez egyáltalán nem butaság, hiszen hatására csökkenhet a stresszhormonok termelődése és emelkedhet a boldogsághormonként is ismert endorfin szintje. Mivel a stresszevés miatt plusz kilók is felkúszhatnak, jobb, ha a 7 és 17 speciális fogyókúrás termékeinek palettájáról választjuk ki a csokis falatokat. A csokoládé antioxidáns hatású flavonoidjai rugalmasabbá tehetik az ereket, ezáltal csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Egyes tanulmányok szerint segíthet a vérnyomás normalizálásában és a koleszterin szintjének alacsonyan tartásában.
Fogyni is lehet vele
Mivel a hagyományos csokoládé a kakaón kívül cukrot és zsiradékot is tartalmaz, módjával szabad csak fogyasztani, nehogy kimenjünk a formánkból. Van azonban egy csokis finomság, amelynek fogyasztásával karcsúbbá is válhatunk. A 7 és 17 csokoládés szelet a finom íz mellett 22 féle vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, így ideális segítője a csökkentett kalóriabevitelre alapozott diétának is. Főleg úgy, hogy még a kalóriákat sem kell számolgatni!
Aki túl van már egy-két vizsgaidőszakon, az tudja, hogy időnként kell egy kis segítség ahhoz, hogy ismét felpörögjön az agy. A csokiban található szénhidrát, teobromin, koffein és flavonoidok az elfogyasztást követő néhány órában fokozzák az agyi vérkeringést, így segítenek csúcsformába lendülni.
forrás: Harmonet