Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:30
Szombat: 7:30 - 12:00

Füstölgünk és kábulunk - menekülés, de hova?

Érdekességek2019. szeptember 29.

Sokan dohányoznak és használnak különféle drogokat. Amikor leültem, hogy megírjam a cikket, arra gondoltam nem szokványos cikket írok. Főleg nem dörgedelmeset. Az nem az én dolgom. Nem írom azt, hogy káros, hogy mérgez, hogy elmegy az esze, a tudata, hogy rombol, belehal, megnyomorít, elbutít, mert ez már elcsépelt. Másképp közelítem meg a témát - az ezotéria oldaláról. Mit jelentenek a cigaretta-, a drog-, alkohol-, gyógyszer- és egyéb függőségek a Lélek szintjén?  

A cigaretta, a drog az alkohol, mind egy olyan princípiumhoz tartoznak, amit úgy hívnak: Neptunusz.

A számmisztikában a 7-es szám tartozik hozzá.
Kibillent formájában: a menekülés a realitásból, túlzások, érzelmileg nagy hullámzások, a látomások, víziók. Továbbá ide tartoznak a szenvedélybetegségek - annak minden formája -, a mérgezések, a magányosság, az elvonulás, a meg nem értettség érzése.

Aki ezt a lelkiállapotot, amit a Neptunusz képvisel, harmonikusan éli meg, az egynek érzi magát a mindenséggel. A tudatalatti elméjét is használja. Fel tud oldódni pótszerek nélkül is. A magányosságot, az elvonulást a saját fejlődésére használja. Meditál és lazít. A csendet arra használja, hogy szembenézzen önmagával, tanuljon a hibáiból, és a lehető legjobbat hozza ki az életéből. Örül a mindennapoknak, a társának, a gyerekének, az alkotásának.

A látomásokat, megérzéseket használja és tanul belőle, de tudja, mikor van a valóságban és mikor a "transz" állapotban. Érdeklődik a misztika iránt, és a HITE is a helyén van.

A feloldódásra mindenkinek van igénye, de sajnos manapság kissé eltorzult a megvalósítás módja. Aki valamilyen pótszerhez nyúl, az azt szeretné, hogy a valóságot eltakarja valamilyen jótékony homály: inkább elmenekül a jelenből, nincs itt.
Zseniális az ember, erre kitalált több módszert is: a dohányzást - ami ugye legális drog -, a gyógyszerfüggőséget - tudjuk mennyi nyugtatót, altatót, zsibbasztót, butítót nyelünk le -, az alkoholfogyasztás mértéktelen növelését, a speedet stb.


Dohányzol?
Miért nem akarsz a többi emberrel egy levegőt szívni? Látszólag egy baráti társaságban vagy, akkor miért gyújtasz rá? Miért gyújt rá szinte mindenki?
Azért, mert nem akarunk bensőséges viszonyt senkivel, mert nem akarunk megnyílni a másiknak, mert nem akarjuk, hogy az érzelmeinket lássák. Ezért füsttel vesszük körül magunkat. Beburkolózunk, eltűnünk a füst mögött, és még ráadásul ködösítünk is! Szó szerint is. Divat lett ködösíteni, elbújni, hazudni - ezt pedig fizikai szinten a cigarettával jelezzük.

Rágyújtunk, mert a világot veszélyesnek érzékeljük. A füst pedig olyan, mint egy védőfal. Igen illékony védőfal. Illúzió és vízió, de jól el lehet bújni mögötte, a látszólagos beszélgetések hamis világában.
Ráadásul épp a tüdőt veszélyezteti - ami a harmonikus emberi kapcsolatok szerve.

Harmonikusak a kapcsolataink manapság vajon?
A tüdőrák NEM a cigarettától jön létre, hanem attól, hogy a sok hamis kapcsolat és hazug barátság ott jelenik meg, egy nagy rákos daganat formájában. Ilyenek a kapcsolataink! Egy nagy rákos daganat!

A drogfogyasztás és a gyógyszerfüggőség a világon mindenhol probléma, főleg a fiatalok és a művészek körében. Ők javarészt a neptuni karakterhez tartoznak, a koronacsakrájuk nyitva, de használni és alkalmazni nem tudják ennek a pricípiumnak a jó oldalát. Önmagukat keresik, de ehhez egyre több pótszerre van szükség. Lebegni akarnak, de nem tanulták meg, hogy ezt meg lehet tenni drog és alkohol nélkül is. Akkor érzik magukat csodálatosan, ellazultan, és szabadon, ha ott van velük valamelyik méreg.

Tényleg ez az igazi szabadságérzés?
Ők vágynak a legjobban - még ha megannyira tagadják is - a traszcendenciára, a megismerésre, az érzékeken túli érzékelésre. És ha megérezték ennek az ízét, akkor pedig nem tudják feldolgozni azt.

Minden művésznek vannak fantasztikus, megmagyarázhatatlan képességei. Sokan ettől megijednek. Pedig a művész épp ettől művész, hogy eltér az átlagtól. Akár fest, akár zenét szerez. De minden művész fentről kapja az információkat, a szellemvilágából, és ha sok üzenetet kap, de nem tudja feldolgozni, a mértéket megtartani, akkor jön a pótszer. A lebegés, a felvágyódás a fentiekhez. Ezért nem állnak stabilan a földön. Mondhatni sokszor elesnek. Fizikailag is, és másképp is.

Nem egyszerű dolog tehát a Neptunusz princípiumát megtartani és az életünkbe beépíteni. Az emberek a kocsmákba, patikákba, borospincékbe és a diszkók által nyújtott illúzió világába menekülnek. Miközben tagadják a fenti világot, nincs semmi hitük, nem tudnak lazítani, meditálni, nem érzik jól magukat, nem használják ősi bölcsességüket, megérzéseiket, az intuícióikat.

Tanuljuk meg, mit üzen a drog és dohányzás által nyújtott illúzió.
Drog helyett: Figyeljünk a meditációra, jógára, különböző lazítási technikákra, a megérzéseink üzenetére, a bölcs elménkre, a jobb agyféltekénk működtetésére, és ezek beleépítésére életünkbe.
Dohányzás helyett: őszinte kapcsolatok, kommunikáció, a világra nyitottnak lenni és észrevenni a szépségét, és benne az embereket.

Merjünk levegőt venni, jó nagyokat, mélyeket, hogy tisztuljon ki a mérgektől az egész szervezetünk. Merjünk élni, a világ nem egy veszélyes hely. Merd használni az elméd teremtő erejét. És főleg: próbálj meg ŐSZINTE maradni.

Szép a magyar nyelv, azt mondja: Ő-szinte-s-ég.
Ő szinte olyan, mint az ég. Ahogy fent-úgy lent, ahogy kívül, úgy belül.

Murányi Gabriella


forrás: Harmonet.hu
hírek, aktualitások

Megterhelik a szervezetet az egyre rövidebb nappalok

2019. október 10.Az egyre rövidebb és hűvösebb nappalok megterhelik a szervezetet, mert gyengül az immunrendszer és kevesebb vitamin jut a szervezetbe – közölte Pintér Ferenc, a Meteoklinika igazgatója.

Emiatt fáradtság, fejfájás, betegségek, görcsös és keringési panaszok jelentkezhetnek. A helyes életmód segít a változáshoz való igazodásban. Az immunrendszert friss gyümölcsökkel és zöldségekkel lehet karbantartani, és fontos odafigyelni, hogy az egyre rövidebb nappalok ellenére ne csökkenjen az aktív órák száma.

A meteogyógyász kitért arra is: az őszi, téli időszakra való átállás az idősek mellett a gyerekeket érinti a leginkább.

A fürdőszobai eszközök szavatossága

2019. október 09.A sminkhez és a testápoláshoz használt kozmetikumokat is időnként át kell vizsgálni, s a nem megfelelőt, esetleg a lejárt szavatosságút kidobni.

Kozmetikumok szavatossága

Azokon a kozmetikumokon, amiknek a szavatossági ideje 30 hónap alatti, jelölik, meddig őrzik meg minőségüket. A pontos dátumot általában egy homokóraikon mellé nyomtatják. Minden más terméknél a lejárati időt a felbontástól számítják. Az ilyen kenőcsöstégelyeken jelölik, hány hónapig használhatóak fel. A „6 M” jelölés azt jelenti, hogy minőségét megőrzi a felbontástól számított 6 hónapig. 

Rúzsok

A rúzsok szavatossági ideje 24 hónap is lehet. Minél nagyobb arányban tartalmaznak bőrápoló összetevőket, annál rövidebb a lejárati idejük. Ennek oka az, hogy azok gyorsabban avasodnak. Emiatt a matt termékek lejárati ideje sokkal hosszabb. 

Borotva

A bőrgyógyász javaslata nedves borotválkozáshoz: a pengéket 14 használat után cserélni kell. Napi borotválkozás esetében ez azt jelenti, hogy kéthetente új pengék kellenek. A tiszta és jó állapotú pengék nagyon fontosak. Az elhasználódott pengékre baktériumréteg rakódik, ami borotválkozás során olykor szőrtüszőgyulladást okozhat.

Új eljárás segíthet kimutatni a Lyme-kórt

2019. október 09.

Magyarok által kifejlesztett új eljárás segíthet kimutatni a Lyme-kórt – jelentették be egy budapesti sajtótájékoztatón.

Bózsik Béla Pál, a DualDur nevű új módszert kidolgozó Lyme Diagnostics Kft. tudományos igazgatója elmondta, eddig az úgynevezett szerológiai vizsgálatokat alkalmazták a fertőzés kimutatására, amikor is a baktériumhoz kötődő, a szervezetben termelődő ellenanyag meglétét vizsgálják, ez azonban nem mindig sikeres, mert a szervezet néha képtelen ellenanyagot termelni.

A jelenleg klinikai vizsgálat alatt álló morfológiai vizsgálat során a vérmintából mikroszkóp alatt mutatják ki közvetlenül a kórokozót, amelynek alakja jellegzetes, így egyértelműen felismerhető – ismertette az igazgató.

A Lyme-fertőzés a csípés után már akár négy órával elindulhat a szervezetben, ezért rendkívül fontos a kullancs mielőbbi eltávolítása, a potrohot azonban nem szabad megérinteni, mert különben mi magunk préseljük be a fertőző anyagot a szervezetbe.

Szintén fontosnak nevezte magának az állatnak a vizsgálatát, amely Magyarországon még csak egy magánintézményben lehetséges.

A Lyme-kór jellegzetes tünete egyébként az ízületi gyulladás és az agyidegek gyulladása – fűzte hozzá az igazgató.

Bózsik András, a Lyme Diagnostics Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a morfológiai módszert már 1986-ban elkezdték fejleszteni, pénzhiány miatt azonban a vizsgálatok lassan haladtak.

Az utóbbi években kapott támogatásoknak és az Európai Uniótól a közelmúltban elnyert 3,5 millió eurós hozzájárulásnak köszönhetően azonban felgyorsultak a kutatások, így akár már egy év múlva is piacra kerülhet az új módszer – közölte az ügyvezető.