Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:30
Szombat: 7:30 - 12:00

Füstölgünk és kábulunk - menekülés, de hova?

Érdekességek2019. szeptember 29.

Sokan dohányoznak és használnak különféle drogokat. Amikor leültem, hogy megírjam a cikket, arra gondoltam nem szokványos cikket írok. Főleg nem dörgedelmeset. Az nem az én dolgom. Nem írom azt, hogy káros, hogy mérgez, hogy elmegy az esze, a tudata, hogy rombol, belehal, megnyomorít, elbutít, mert ez már elcsépelt. Másképp közelítem meg a témát - az ezotéria oldaláról. Mit jelentenek a cigaretta-, a drog-, alkohol-, gyógyszer- és egyéb függőségek a Lélek szintjén?  

A cigaretta, a drog az alkohol, mind egy olyan princípiumhoz tartoznak, amit úgy hívnak: Neptunusz.

A számmisztikában a 7-es szám tartozik hozzá.
Kibillent formájában: a menekülés a realitásból, túlzások, érzelmileg nagy hullámzások, a látomások, víziók. Továbbá ide tartoznak a szenvedélybetegségek - annak minden formája -, a mérgezések, a magányosság, az elvonulás, a meg nem értettség érzése.

Aki ezt a lelkiállapotot, amit a Neptunusz képvisel, harmonikusan éli meg, az egynek érzi magát a mindenséggel. A tudatalatti elméjét is használja. Fel tud oldódni pótszerek nélkül is. A magányosságot, az elvonulást a saját fejlődésére használja. Meditál és lazít. A csendet arra használja, hogy szembenézzen önmagával, tanuljon a hibáiból, és a lehető legjobbat hozza ki az életéből. Örül a mindennapoknak, a társának, a gyerekének, az alkotásának.

A látomásokat, megérzéseket használja és tanul belőle, de tudja, mikor van a valóságban és mikor a "transz" állapotban. Érdeklődik a misztika iránt, és a HITE is a helyén van.

A feloldódásra mindenkinek van igénye, de sajnos manapság kissé eltorzult a megvalósítás módja. Aki valamilyen pótszerhez nyúl, az azt szeretné, hogy a valóságot eltakarja valamilyen jótékony homály: inkább elmenekül a jelenből, nincs itt.
Zseniális az ember, erre kitalált több módszert is: a dohányzást - ami ugye legális drog -, a gyógyszerfüggőséget - tudjuk mennyi nyugtatót, altatót, zsibbasztót, butítót nyelünk le -, az alkoholfogyasztás mértéktelen növelését, a speedet stb.


Dohányzol?
Miért nem akarsz a többi emberrel egy levegőt szívni? Látszólag egy baráti társaságban vagy, akkor miért gyújtasz rá? Miért gyújt rá szinte mindenki?
Azért, mert nem akarunk bensőséges viszonyt senkivel, mert nem akarunk megnyílni a másiknak, mert nem akarjuk, hogy az érzelmeinket lássák. Ezért füsttel vesszük körül magunkat. Beburkolózunk, eltűnünk a füst mögött, és még ráadásul ködösítünk is! Szó szerint is. Divat lett ködösíteni, elbújni, hazudni - ezt pedig fizikai szinten a cigarettával jelezzük.

Rágyújtunk, mert a világot veszélyesnek érzékeljük. A füst pedig olyan, mint egy védőfal. Igen illékony védőfal. Illúzió és vízió, de jól el lehet bújni mögötte, a látszólagos beszélgetések hamis világában.
Ráadásul épp a tüdőt veszélyezteti - ami a harmonikus emberi kapcsolatok szerve.

Harmonikusak a kapcsolataink manapság vajon?
A tüdőrák NEM a cigarettától jön létre, hanem attól, hogy a sok hamis kapcsolat és hazug barátság ott jelenik meg, egy nagy rákos daganat formájában. Ilyenek a kapcsolataink! Egy nagy rákos daganat!

A drogfogyasztás és a gyógyszerfüggőség a világon mindenhol probléma, főleg a fiatalok és a művészek körében. Ők javarészt a neptuni karakterhez tartoznak, a koronacsakrájuk nyitva, de használni és alkalmazni nem tudják ennek a pricípiumnak a jó oldalát. Önmagukat keresik, de ehhez egyre több pótszerre van szükség. Lebegni akarnak, de nem tanulták meg, hogy ezt meg lehet tenni drog és alkohol nélkül is. Akkor érzik magukat csodálatosan, ellazultan, és szabadon, ha ott van velük valamelyik méreg.

Tényleg ez az igazi szabadságérzés?
Ők vágynak a legjobban - még ha megannyira tagadják is - a traszcendenciára, a megismerésre, az érzékeken túli érzékelésre. És ha megérezték ennek az ízét, akkor pedig nem tudják feldolgozni azt.

Minden művésznek vannak fantasztikus, megmagyarázhatatlan képességei. Sokan ettől megijednek. Pedig a művész épp ettől művész, hogy eltér az átlagtól. Akár fest, akár zenét szerez. De minden művész fentről kapja az információkat, a szellemvilágából, és ha sok üzenetet kap, de nem tudja feldolgozni, a mértéket megtartani, akkor jön a pótszer. A lebegés, a felvágyódás a fentiekhez. Ezért nem állnak stabilan a földön. Mondhatni sokszor elesnek. Fizikailag is, és másképp is.

Nem egyszerű dolog tehát a Neptunusz princípiumát megtartani és az életünkbe beépíteni. Az emberek a kocsmákba, patikákba, borospincékbe és a diszkók által nyújtott illúzió világába menekülnek. Miközben tagadják a fenti világot, nincs semmi hitük, nem tudnak lazítani, meditálni, nem érzik jól magukat, nem használják ősi bölcsességüket, megérzéseiket, az intuícióikat.

Tanuljuk meg, mit üzen a drog és dohányzás által nyújtott illúzió.
Drog helyett: Figyeljünk a meditációra, jógára, különböző lazítási technikákra, a megérzéseink üzenetére, a bölcs elménkre, a jobb agyféltekénk működtetésére, és ezek beleépítésére életünkbe.
Dohányzás helyett: őszinte kapcsolatok, kommunikáció, a világra nyitottnak lenni és észrevenni a szépségét, és benne az embereket.

Merjünk levegőt venni, jó nagyokat, mélyeket, hogy tisztuljon ki a mérgektől az egész szervezetünk. Merjünk élni, a világ nem egy veszélyes hely. Merd használni az elméd teremtő erejét. És főleg: próbálj meg ŐSZINTE maradni.

Szép a magyar nyelv, azt mondja: Ő-szinte-s-ég.
Ő szinte olyan, mint az ég. Ahogy fent-úgy lent, ahogy kívül, úgy belül.

Murányi Gabriella


forrás: Harmonet.hu
hírek, aktualitások

Mire tanít meg a szegénység?

2020. február 09.

Annyi szó esik spirituális körökben a bőségről, hogy már a könyökünkön is az jön ki. Mindenki bőségre törekszik, vonzza a pénzt, megrendeli az Univerzumtól, varázsolja, megteremti, beengedi a bőséget az életébe. Másoknak éppen ellenkezőleg, az ülepük is kivan a nagy válságban és szegénységben. Mit csinálunk rosszul? A szegénység létjogosultsága.  

A szegénység az illúzió egyik legkíméletlenebb, de leghatásosabb tanítója – ráébreszt az igazán fontos dolgokra. Megérted, hogy már eleve bőségben élsz és ez soha nem is volt másképp, legfeljebb nem vetted észre. A szegénység megtanít a dolgok valódi értékére: tudni, mit jelent egy pohár víz, egy tál étel, egy órányi szabadság. Feltárja a valódi igényeidet, a valódi énedet. A szegénység megmutatja, valójában milyen kevés is az elég és milyen gazdag is vagy valójában.

A szegénység elveszi tőled, amiről azt gondoltad, te vagy és feltétlenül kell a boldogságodhoz.  Megmutatja, mennyire egyszerű élni, leleplezi a boldog életről, a gazdagságról kialakított illúzióinkat.

A szegénység a hiány által tanítja meg a bőséget, ami a kezdetektől fogva a tiéd. A szegénység megmutatja, hogy mi NEM  a bőség.  A szegénység a bőség szolgálója.

A krónikus hörghurut COPD tünete is lehet

2020. február 09.Megfázás, vagy influenza szövődményeként is jelentkezhet az elhúzódó köhögéssel járó hörghurut. Ha a betegség tünetei évente visszatérően, átlagosan három hónapon át jelentkeznek, a tüneti kezelés mellett javasolt a háttérben álló okokat is felderíteni.

Megfázástól hörghurutig
Gyakori jelenség, hogy a megfázás, vagy influenza első tüneteit követő 2-3 nap múlva először száraz, majd később produktív, köpetürítéssel járó köhögés jelentkezik. Az akut hörghurut tünetei 2-3 héten keresztül is megmaradhatnak, de előfordulhat ennél hosszabb gyógyulási idő is – magyarázza dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa. Ha a betegnek egyéb panasza nincs, az ágynyugalom és bő folyadékfogyasztás mellett ilyen esetben csak tüneti kezelést javaslunk, ami többnyire nappalra köptető, és ha nagyon szükséges, éjszakára köhögés csillapító szedését jelenti.

Jellegzetes tünetek
Az akut bronchitisz okozhat enyhe hőemelkedést, de legjellemzőbb tünete a produktív köhögés. A betegek fáradtságról panaszkodnak, légszomj, mellkasi szorító érzés jelentkezhet, ritkán légzésnél sípoló hang hallható.

Fertőzések melegágya
A krónikus hörghurut, vagy bronchitisz tünetei hasonlóak, a betegség akut formájától abban különbözik, hogy a tünetek évente visszatérően, legalább három hónapig tartósan fennállnak. A betegség rendszerint szövődménnyel is jár, a tüdőkben folyamatosan jelenlévő, lerakódott váladék ugyanis további bakteriális fertőzésekhez biztosít kedvező körülményeket. A krónikus hörghurut emellett a krónikus obstruktív légúti betegség, a COPD egyik típusa is. Erről a betegségről tudjuk, hogy habár jelenleg nem gyógyítható, de kezelhető. Idejében felismerve az állapotromlás lelassítható, a betegek életminősége jelentősen javítható – hívja fel a figyelmet a Tüdőközpont orvosa.

Mai receptajánlatunk alapanyagai: a gesztenye, a gomba és az ananász

2020. február 08. 

Karamellizált, gyömbéres szőlőragu

Hozzávalók:
1 db szép nagy fürt szőlő (mag nélküli),
1 teáskanál gyömbér (friss, szárított, vagy por),
1 evőkanál barnacukor,
5 dkg vaj,
2-3 evőkanál fehér balzsamecet.

Elkészítés: A cukrot karamellizáljuk a vajon egy serpenyőben. Erre szedjük a megmosott szőlőszemeket. Rászórjuk a gyömbért, és folyamatos rázogatás mellett addig pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik. Körülbelül 5-6 perc alatt el is készül. Ekkor meglocsoljuk a balzsamecettel.
Ajánlás: Karácsonykor, húsok mellé kínálhatjuk ezt a gyümölcsös ragut. Ízlés szerint aprított csilivel, bazsalikomlevéllel még pikánsabbá tehetjük.

 

 

Tejszínes, gesztenyés gombaragu

Hozzávalók:
5 dkg vaj,
50 dkg barna csiperke,
só, törött bors,
őrölt szerecsendió,
25 dkg előfőzött,
hámozott gesztenye, 1,5 dl tejszín.

Elkészítés: A csiperkét nagyobb darabokra vágjuk, olvasztott vajon megpároljuk.
Közben sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Hagyjuk, hogy levet eresszen, majd a levének a felét elpárologja. Az előfőzött gesztenyéket félbevágjuk és a gomba mellé keverjük. 1-2 percet pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Szószos állagúra forraljuk, majd sült húsok mellé tálaljuk.