Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:00
Szombat: 7:30 - 13:00

Ketten egy testben - Az aura mindent elárul!

Érdekességek2023. május 25.

Tudtad, hogy a gyermekvárás megváltoztatja aurádat? Mérések, gyakorlati tapasztalatok és szakirodalomból szerzett információk alapján adunk képet a kismamák aurájáról a várandóságot megelőző időszaktól, egészen a szülés utáni időszakig bezárólag. 

Általános megfigyelés, hogy a kismamák aurájában (energiamezejében) már a gyermek utáni vágyakozás időszakában megjelenik az ezüstöskék , kékesfehér, zöld vagy rózsaszín árnyalat. Jellemző, hogy a másállapotban jutott nő olyan ruhákba öltözik, amelyeken ezek a színek láthatók, ezzel is erősíti, felkészíti önmagát az anyaságra. Az anya és a gyermek aurája egy közös rendkívüli energiákkal feltöltött mező.

A képen egy 16. hétben lévő kiegyensúlyozott kismama aurája látható, tiszta, élénk kék, zöld színekkel

A csecsemő tisztasága, őszinte szeretete, ragaszkodása áthatja az anya gondolkodását is. A nők nagy része a várandósság ideje alatt spirituálisan nyitottabb, fogékonyabb, megerősödhet az intuíciós képessége.

Nagyon jó, ha az anya leendő gyermekével már a születés előtt kommunikál.

A névválasztásnál nagyon fontos, hogy a szülők hallgassanak intuíciójukra és a legmegfelelőbb nevet válasszák gyermeküknek.

A kismama és a külvilág
A kismamának önmaga és gyermeke egészsége és megfelelő testi, lelki és szellemi fejlődésének érdekében meg kell tanulnia kizárni a külvilágot. Ebben a kilenc hónapban a legfontosabb, amit tehet, hogy megtanul befelé figyelni és a gyermek igényei szerint a lehető legegészségesebben élni. Az aurát gyengítő tényezők közül szerencsére már egyre több beépült a köztudatba és az emberek nagy része igyekszik elkerülni azokat ill. megszüntetni az azokat kiváltó okokat.

Ilyen az egészségtelen étrend, a mozgásszegény életmód, a friss levegő és a pihenés hiánya, a stressz, kábítószerek, dohányzás, alkohol fogyasztása és a helytelen pszichés aktivitás.

Nagyon sok olyan globális negatív tényező van, amin csak társadalmi összefogással lehetne változtatni, ilyenek pl.: környezetszennyezés hatásaként: ózonlyuk növekedése, növekvő ultraibolya sugárzás, szennyezett víz és talaj stb.

A kismamáknak javasolt elkerülni vagy legalább minimálisra csökkenteni az alábbi negatív tényezőkkel való kapcsolatát:

A fentiek között lehetnek olyanok, amiket pl.: munkavégzésünk miatt nem tudunk elkerülni ill. változtatni rajta. Ilyen esetekben a negatív hatásokat ellensúlyozhatjuk pozitív tényezőkkel.


Néhány módszer, amivel erősíthetjük auránkat:

A leendő kismama aurafotója a fogantatás előtt kb. 1 hónappal készült.
A bal és jobb oldali zöld energiamezők mutatják, hogy a hölgy bensőjében mély változások zajlanak, amit a külvilág is észrevesz rajta. A tiszta, élénk zöld a változás iránti vágy, a bizakodás, a megújulás és a fejlődés energiáit mutatja. A zöld szín testesíti meg a legjobban az anyák által megtapasztalt feltétel nélküli szeretetet, amit gyermekeik iránt éreznek.

Ez a legtisztább emberi érzés, aminek mély átéléséhez bensőnknek tisztulnia kell.
Ez a folyamat már a fogantatás előtt elkezdődik, főként akkor, ha tudatosan tervezzük, várjuk gyermekünket és valóban ráhangolódunk, felkészülünk az anyaságra. A kismama aurájában mindkét vállánál elvékonyodott az auraréteg. Ez esetében olyan terheket mutat, amik elmondása szerint nem érintik őt közvetlenül és igyekszik magát függetleníteni. Aurájának legtisztább része a bal oldal, ami belső világát tükrözi. Látható, hogy lelkében már felkészült az anyaságra.

 

Várandósság előtt

31. hétben lévő kismama aurája

 
A következő auramérés 8 hónappal később, a másállapot 31. hetében készült.
Itt is látható, hogy egy stabil, kiegyensúlyozott kismamával állunk szemben, akinek aurája ép tojás alakú. Az aura alapszíne sárgából, narancsszínűre váltott, ami a szakrális csakra aktívabb működésére utal. Az aura színei tisztábbak, élénkebbek, kivéve a teste közvetlen környezetében látszó auraréteget, ami stresszre utal.

A fotó államvizsga után két héttel készült, amit részben sikerült teljesítenie a kismamának. A fej fölötti sárga réteg mutatja, hogy Krisztinának sikerült magát túltennie ezen a kudarcon és optimista gondolatokkal tekint a jövő felé újra családjára és születendő gyermekére koncentrálva. Belső feszültségét okozhatja még az is, hogy úgy érzi, nem tudja kielégíteni 3 éves kislányának fokozott anya iránti igényeit.

Feltűnő különbség az előző auraképhez képest a tiszta kék szín megjelenése az aurában, ami belső bizonyosságot, önbizalmat valamint benső kapcsolatot mutat a Természetfelettivel. Ezt biztosan mindenki észrevette már, hogy nagyon kellemes a kismamák közelében lenni, ilyenkor érezzük azt a békét és hitet, amit az anya és a gyermek együttesen sugároznak felénk. 

A következő aurafotón erősen domináns a kismamáknál jellemző rózsaszín árnyalat.
A képen egy 19. hétben lévő ikreket váró kismama aurája látható.

Szintén második terhessége az anyukának. Csodálatos öröm érte Őt és családját, kiderült, hogy ikreket várnak. Amikor megtudták férjével, hogy egyszerre két gyermekük fog születni az öröm, a megdöbbenés és az izgalom érzései keveredtek bennük. Egy kis izgalom, félelem most is látható a kismama aurájában, aggódik, hogy tud majd háromgyerekes anyaként helyt állni. Ezt a piszkos narancs árnyalat mutatja.

A kép ultrahangos vizsgálat után készült, ahol megállapították, hogy két egészséges fiúgyermeket várnak. Ez a hír nagyon nagy boldogsággal tölti el a kismamát, mivel egy lánygyermek után ez csodálatos. Ezt az örömöt jeleníti meg az aura színe, ahol mindkét oldalon erősen látszik a boldogság és az öröm színe: a rózsaszín.
 19. hétben lévő ikreket váró kismama aurája

 

A következő kismama auraképe szülés után 9 nappal
készült.Az anya aurája gyenge, látszik, hogy nagyon kimerült, fáradt. A csakrák feltöltöttségi állapotát mutató diagramm szerint a harmadikszem és a koronacsakrájának 10-10 százalékos az energiaszintje.


Ez a kialvatlanság jele, figyelmezteti a kismamát, hogy többet pihenjen. A gyermekágyi szakaszban 30-40-50 %-os energiaszintek elfogadhatóak, mivel az anyának 6 hét kell, ahhoz, hogy a szülés után szervezete teljesen regenerálódjon.

 

 

Gyökércs. Szexcsakra Erőcsakra Szívcs. Torokcs.

Harmadik
szem cs.

Koronacs.

 
Az anyukák aurájában felerősödik a zöld szín, ami arra utal, hogy természetesen fejezik ki érzelmeiket. Ha valóban átadják magukat az anyaságnak vonzódnak a természethez, növényekhez, állatokhoz. Közelebb kerülnek valódi legmélyebb énjükhöz és nem gondolkodnak az érzésekről, hanem megélik azokat. Ezért is tudnak a kismamák tiszta szívből nevetni és sírni. Természetes harmóniában élnek az elmével és a testtel. Nemcsak a külvilágból érkező ingerektől boldogok, hanem belső örömük leírhatatlan, szavakkal nem kifejezhető.

Ha elég felkészülten kerülünk áldott állapotba és tudatosan odafigyelünk magunkra és születendő gyermekünkre a világ legnagyobb csodáját élhetjük át. A szülés életünk egyik legcsodálatosabb élménye lehet, ha túllépünk félelmeinken és át merjük magunkat adni a fájdalomnak, amit életünk legboldogabb pillanata követ: gyermekünk születése. Az igazi mélyről jövő örömet csak így tudjuk megélni.


forrás: Harmonet.hu
hírek, aktualitások

Krónikus torokfájás? Gyomorsav gondokat is jelezhet!

2024. február 12.Gyomorsav problémára is utalhat, ha hosszú ideje fáj a torka, éjszaka és reggel köhögési rohamok gyötrik. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, tüdőgyógyász, a Budai Allergiaközpont orvosa arra is felhívja a figyelmet, hogy a kezeletlen reflux az asztma tüneteit is rontja.

Gyomorsav és légutak

A nyelőcsövön át a gyomorba kerülő táplálék útját a gyomorszáj zárja el, ez akadályozza meg a gyomortartalom visszaáramlását. Ha ez a záróizom nem jól működik, a savas hatású gyomornedv a nyelőcsőbe visszakerülve az érzékeny nyálkahártyát irritálja. A betegek ezt a szegycsont mögötti területen, vagy akár a torokban jelentkező, égő fájdalomként érzékelhetik. A betegség neve is erre a folyamatra utal, a jelenséget refluxnak – visszafolyás – nevezzük. 

Szerteágazó tünetek

Van, akinél a reflux gyomorszáj-táji fájdalmat, esetleg émelygést, savas böfögést okoz – sorolja a betegségre utaló jeleket dr. Hidvégi Edit. Olykor a sav feljön a torokba, szájba, savas, keserű szájízt okozva. Sokaknál a tünetek nem egyértelműek, más betegségre emlékeztetnek. A kezeletlen reflux okozhat rekedtséget, krónikus torokfájást, éjszakai-reggeli krónikus köhögést és szorító mellkasi fájdalmat is.

Asztma és reflux

A két betegség tünetei gyakran együttesen jelentkeznek. Vizsgálatok szerint az asztmás betegek közel 60-70%-ánál megfigyelhetőek a reflux tünetei is. Az asztma és a reflux összefüggése sokrétű: a reflux a torok/garat ingerlése révén köhögést tud okozni. Ilyenkor a hasban megemelkedik a nyomás, ami fokozza a refluxot – egy rossz kört indít be. Emellett egyes asztmában használatos gyógyszerek a gyomorszáj záróizmának ellazításával elősegítik, provokálják a reflux jelentkezését.

Elfojtott titkaink: az álmok fajtái

2024. február 11.

Az idegorvosok évtizedekig foglalkoztak azzal, hogy valamilyen szinten értelmezni tudják az álmokban megjelenő szimbólumokat. Ugyan nem felejthető, hogy mindenki maga a legjobb megfejtője álmának, de igyekszünk ötleteket és útmutatást nyújtani az emberi lélek rejtelmeinek felderítéséhez az álmokon keresztül.  

Az álmok fajtái

Agressziós álmok: Amikor az álmodó okoz másnak valamilyen kárt vagy sérülést.

Akusztikus álmok: Azokat az álmokat, amikor valamilyen hangot hallunk, többnyire külső forrás okozza. A zenei álmok azonban nagyon ritkák.
 
Szorongásos vagy fóbiás álmok: Ezek okai eltérőek viszont élménytartalmuk erőteljes. Mindig egyénhez kötött. Ha visszatérő álmok formájában jelenik meg valami félelem akkor azzal biztosan érdemes részletesebben foglalkozni.
 
Vágyálmok: Valamely elfojtott tudatalatti tartalom jelenik meg ezekben, szimbolikus formában. Ezek olyan dolgok lehetnek, melyeket a mindennapokban nem tudunk megélni, társadalmi elvárások, vagy gyermekkori szorongások következményeiként.

A lázálmok gyötrő élménye a megzavart testi egyensúly felborulását jelző folyamatok következményei. A vérnyomás ingadozás a test hőmérsékletének emelkedése hatással van az agyra és az alvás alatti tevékenységre.

Tíz szuperétel az egészségéért!

2024. február 11.Hízás, nyomott kedélyállapot, romló bőrminőség a helytelen táplálkozás? Vonalaink, jó kedélyünk és szép bőrünk megőrzése érdekében tíz ismert és kevésbé elterjedt „szupertáplálékból” válogattunk, amelyek megoldást jelenthetnek a problémákra.

Avokádó – a zsírsavak „ásza” Ugyanolyan telítetlen zsírsavakat tartalmaz, mint pl. az olívaolaj, bővelke- dik rostokban, nyomelemekben, valamint B-, C-, A- és E-vitaminban (utóbbi hat többek közt a bőröregedés ellen), továbbá nagyon kevés glucid van benne. Az avokádó jóllakat, és nem ingadozik tőle a vércukorszint – így hasznos a kisebb éhség elnyomása szempontjából is a nap folyamán. Nagyon finom ecetes, borsos mártással, szendvicseken vagy néhány csepp citromlével, püré alakban, illetve meleg vagy hideg levesnek elkészítve.

Tojás – komplett fehérjeforrás

Gazdag A-, D-, E-, K-vitaminban, B-vita minokban és még antioxidánsokat is tartalmaz. Szeléntartalma hat a bőröregedés ellen, a benne lévő kis mennyiségű tirozin aminosav pedig természetes antidepresszáns, fejleszti a reflexeket. A tojásban lévő megannyi fehérje, amellett, hogy energikussá tesz, elősegíti a fogyást, hiszen ha pl. reggelire fogyasztunk tojást, a nap folyamán – hosszabb jóllakottságérzésünk miatt – kalóriabevitelünk csökkenni fog. Sokan tartanak attól, hogy a tojás emeli a koleszterinszintet, de ha mértékkel fogyasztjuk, nincs okunk a félelemre.