Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:00
Szombat: 7:30 - 13:00

Ketten egy testben - Az aura mindent elárul!

Érdekességek2023. május 25.

Tudtad, hogy a gyermekvárás megváltoztatja aurádat? Mérések, gyakorlati tapasztalatok és szakirodalomból szerzett információk alapján adunk képet a kismamák aurájáról a várandóságot megelőző időszaktól, egészen a szülés utáni időszakig bezárólag. 

Általános megfigyelés, hogy a kismamák aurájában (energiamezejében) már a gyermek utáni vágyakozás időszakában megjelenik az ezüstöskék , kékesfehér, zöld vagy rózsaszín árnyalat. Jellemző, hogy a másállapotban jutott nő olyan ruhákba öltözik, amelyeken ezek a színek láthatók, ezzel is erősíti, felkészíti önmagát az anyaságra. Az anya és a gyermek aurája egy közös rendkívüli energiákkal feltöltött mező.

A képen egy 16. hétben lévő kiegyensúlyozott kismama aurája látható, tiszta, élénk kék, zöld színekkel

A csecsemő tisztasága, őszinte szeretete, ragaszkodása áthatja az anya gondolkodását is. A nők nagy része a várandósság ideje alatt spirituálisan nyitottabb, fogékonyabb, megerősödhet az intuíciós képessége.

Nagyon jó, ha az anya leendő gyermekével már a születés előtt kommunikál.

A névválasztásnál nagyon fontos, hogy a szülők hallgassanak intuíciójukra és a legmegfelelőbb nevet válasszák gyermeküknek.

A kismama és a külvilág
A kismamának önmaga és gyermeke egészsége és megfelelő testi, lelki és szellemi fejlődésének érdekében meg kell tanulnia kizárni a külvilágot. Ebben a kilenc hónapban a legfontosabb, amit tehet, hogy megtanul befelé figyelni és a gyermek igényei szerint a lehető legegészségesebben élni. Az aurát gyengítő tényezők közül szerencsére már egyre több beépült a köztudatba és az emberek nagy része igyekszik elkerülni azokat ill. megszüntetni az azokat kiváltó okokat.

Ilyen az egészségtelen étrend, a mozgásszegény életmód, a friss levegő és a pihenés hiánya, a stressz, kábítószerek, dohányzás, alkohol fogyasztása és a helytelen pszichés aktivitás.

Nagyon sok olyan globális negatív tényező van, amin csak társadalmi összefogással lehetne változtatni, ilyenek pl.: környezetszennyezés hatásaként: ózonlyuk növekedése, növekvő ultraibolya sugárzás, szennyezett víz és talaj stb.

A kismamáknak javasolt elkerülni vagy legalább minimálisra csökkenteni az alábbi negatív tényezőkkel való kapcsolatát:

A fentiek között lehetnek olyanok, amiket pl.: munkavégzésünk miatt nem tudunk elkerülni ill. változtatni rajta. Ilyen esetekben a negatív hatásokat ellensúlyozhatjuk pozitív tényezőkkel.


Néhány módszer, amivel erősíthetjük auránkat:

A leendő kismama aurafotója a fogantatás előtt kb. 1 hónappal készült.
A bal és jobb oldali zöld energiamezők mutatják, hogy a hölgy bensőjében mély változások zajlanak, amit a külvilág is észrevesz rajta. A tiszta, élénk zöld a változás iránti vágy, a bizakodás, a megújulás és a fejlődés energiáit mutatja. A zöld szín testesíti meg a legjobban az anyák által megtapasztalt feltétel nélküli szeretetet, amit gyermekeik iránt éreznek.

Ez a legtisztább emberi érzés, aminek mély átéléséhez bensőnknek tisztulnia kell.
Ez a folyamat már a fogantatás előtt elkezdődik, főként akkor, ha tudatosan tervezzük, várjuk gyermekünket és valóban ráhangolódunk, felkészülünk az anyaságra. A kismama aurájában mindkét vállánál elvékonyodott az auraréteg. Ez esetében olyan terheket mutat, amik elmondása szerint nem érintik őt közvetlenül és igyekszik magát függetleníteni. Aurájának legtisztább része a bal oldal, ami belső világát tükrözi. Látható, hogy lelkében már felkészült az anyaságra.

 

Várandósság előtt

31. hétben lévő kismama aurája

 
A következő auramérés 8 hónappal később, a másállapot 31. hetében készült.
Itt is látható, hogy egy stabil, kiegyensúlyozott kismamával állunk szemben, akinek aurája ép tojás alakú. Az aura alapszíne sárgából, narancsszínűre váltott, ami a szakrális csakra aktívabb működésére utal. Az aura színei tisztábbak, élénkebbek, kivéve a teste közvetlen környezetében látszó auraréteget, ami stresszre utal.

A fotó államvizsga után két héttel készült, amit részben sikerült teljesítenie a kismamának. A fej fölötti sárga réteg mutatja, hogy Krisztinának sikerült magát túltennie ezen a kudarcon és optimista gondolatokkal tekint a jövő felé újra családjára és születendő gyermekére koncentrálva. Belső feszültségét okozhatja még az is, hogy úgy érzi, nem tudja kielégíteni 3 éves kislányának fokozott anya iránti igényeit.

Feltűnő különbség az előző auraképhez képest a tiszta kék szín megjelenése az aurában, ami belső bizonyosságot, önbizalmat valamint benső kapcsolatot mutat a Természetfelettivel. Ezt biztosan mindenki észrevette már, hogy nagyon kellemes a kismamák közelében lenni, ilyenkor érezzük azt a békét és hitet, amit az anya és a gyermek együttesen sugároznak felénk. 

A következő aurafotón erősen domináns a kismamáknál jellemző rózsaszín árnyalat.
A képen egy 19. hétben lévő ikreket váró kismama aurája látható.

Szintén második terhessége az anyukának. Csodálatos öröm érte Őt és családját, kiderült, hogy ikreket várnak. Amikor megtudták férjével, hogy egyszerre két gyermekük fog születni az öröm, a megdöbbenés és az izgalom érzései keveredtek bennük. Egy kis izgalom, félelem most is látható a kismama aurájában, aggódik, hogy tud majd háromgyerekes anyaként helyt állni. Ezt a piszkos narancs árnyalat mutatja.

A kép ultrahangos vizsgálat után készült, ahol megállapították, hogy két egészséges fiúgyermeket várnak. Ez a hír nagyon nagy boldogsággal tölti el a kismamát, mivel egy lánygyermek után ez csodálatos. Ezt az örömöt jeleníti meg az aura színe, ahol mindkét oldalon erősen látszik a boldogság és az öröm színe: a rózsaszín.
 19. hétben lévő ikreket váró kismama aurája

 

A következő kismama auraképe szülés után 9 nappal
készült.Az anya aurája gyenge, látszik, hogy nagyon kimerült, fáradt. A csakrák feltöltöttségi állapotát mutató diagramm szerint a harmadikszem és a koronacsakrájának 10-10 százalékos az energiaszintje.


Ez a kialvatlanság jele, figyelmezteti a kismamát, hogy többet pihenjen. A gyermekágyi szakaszban 30-40-50 %-os energiaszintek elfogadhatóak, mivel az anyának 6 hét kell, ahhoz, hogy a szülés után szervezete teljesen regenerálódjon.

 

 

Gyökércs. Szexcsakra Erőcsakra Szívcs. Torokcs.

Harmadik
szem cs.

Koronacs.

 
Az anyukák aurájában felerősödik a zöld szín, ami arra utal, hogy természetesen fejezik ki érzelmeiket. Ha valóban átadják magukat az anyaságnak vonzódnak a természethez, növényekhez, állatokhoz. Közelebb kerülnek valódi legmélyebb énjükhöz és nem gondolkodnak az érzésekről, hanem megélik azokat. Ezért is tudnak a kismamák tiszta szívből nevetni és sírni. Természetes harmóniában élnek az elmével és a testtel. Nemcsak a külvilágból érkező ingerektől boldogok, hanem belső örömük leírhatatlan, szavakkal nem kifejezhető.

Ha elég felkészülten kerülünk áldott állapotba és tudatosan odafigyelünk magunkra és születendő gyermekünkre a világ legnagyobb csodáját élhetjük át. A szülés életünk egyik legcsodálatosabb élménye lehet, ha túllépünk félelmeinken és át merjük magunkat adni a fájdalomnak, amit életünk legboldogabb pillanata követ: gyermekünk születése. Az igazi mélyről jövő örömet csak így tudjuk megélni.


forrás: Harmonet.hu
hírek, aktualitások

Amikor semmi nem jön össze – túlélőtippek

2024. július 12.


Reggeli veszekedés, a mosógéphiba, a beteg gyerek és kimondhatatlanul rossz hangulat… Amikor csőstől jönnek a gondok, és még a munkahelyen sem lehet megúszósan csinálni. Egy nehéz napon pozitívan?

1. A problémák viszonylagosakNem érdemes túldramatizálni. Végül is egy rossz nap nem más, mint várhatóan kedvezőtlen kimenetelű, kisebb jelentőségű események sorozata. Vannak ennél sokkal nagyobb csapások, amik akár meg is történhettek volna, mégsem ütöttek be.

2. Egyszerre csak egyet lehet megoldaniHa mindent egyszerre kell megoldani, akkor az aktuális problémaegyüttes tutira betemet. Külön-külön viszont kezelhető kis csomagokká válnak. Innentől már csak a kezelés helyes sorrendjét kell kialakítani. Mennyire súlyos ez a gond? Ennyire sürgős? Hátha mégsem – hogyan tudnám megoldani?

3. Néhány lépéssel messzebbre menni a problémátólHa pár lépés távolságról szemlélik az adott problémát (nem azonnali felháborodással, hanem kissé mérsékeltebb érzelmekkel gondolkodva), könnyebben jön a megoldás. S ha megoldódott a probléma, akkor utána könnyebben lehet a jó feszültséglevezetőket is megtalálni.

4. Problémamegoldás szüneteltetése: néha segít, elvonjuk a figyelmetElvonhatja a folyton az adott problémákra irányuló figyelmet egy rövid séta a szabadban, némi egyéb testmozgás, telefonálás egy megértő baráttal, társsal, esetleg egy kellemes zeneszám meghallgatása. Ezek az apró momentumok segíthetnek elűzni a sötét gondolatokat, legalábbis egy rövid időre – de lehet, hogy épp eközben keletkeznek „mentő gondolatok”.

A boldogság nyomában külföldön

2024. július 12.

Képzeld el, hogy megérkezel egy gyönyörű, nyugalmas helyre, ahol tökéletes békében lehetsz a világgal. Sétálsz a napfényes, homokos tengerparton, mezítláb a homokban. Hallgatod a tenger morajlását. Orrodban érzed a sós tengeri levegőt. Arcodat a kellemes tengeri szellő simogatja. Boldog vagy.

Most egy percre képzeld el, amint hanyatt dőlve elterülsz a langyos, fehér homokon. A távolba tekintve elveszel a színek, képek, hangok világában. A pálmák árnyékot vetnek az arcodra. Behunyod a szemed, és ahogy kinyújtózol, a lábujjadat a tenger hullámai simogatják. Életedben először van szerencséd megcsodálni a tengert. Először látod, hallod, érzed a természet e páratlan varázslatát.

Gondolj egy csodás helyre, ahol turistaként már volt szerencséd megfordulni. Vagy talán az is elég, ha csak elképzeled ezt a szívednek kedves helyet. Most gondolj arra, hogy nem pusztán turistaként járod be a környéket autót bérelve egy hétig, vagy befizetve a helyi turistairoda akciós ajánlataira. Úgy létezel abban a mesés környezetben, hogy egészen a tiéd. Helyi barátságokat kötsz, helyi szolgáltatásokat veszel igénybe, helyi érdekeltségeid vannak a munkádat illetően, helyi élelmiszer-beszerzési forrásaid vannak, autentikus programokon veszel részt, helyi társasággal jössz-mész, netán erős szálakkal köt a szerelem is a vidékhez. Egyvalami okoz kihívást neked… Teljesen egyedül vagy, távol a családodtól, igaz barátaidtól. Idegenek közé kell beilleszkedned, akik teljesen másként gondolkoznak. Alapvetően nincs is senki, akire támaszkodhatsz. Hiszen érthető, ha jó benyomást akarsz kelteni másokban, a fényedet adod oda, nem az árnyékodat. Szóval, nem jöhetsz folyton a problémáiddal. Jobb, ha azokat megtartod magadnak. Hogy érzed magad? Milyennek látod magad? Vajon tetszik neked a külföldi élet?

Telik-múlik az idő, és azon kapod magad, hogy a napi teendők a világ e csodás helyén ugyanúgy beszippantanak. Jössz-mész, teszed a dolgodat. Közben meg olyan magányos vagy, hogy már nincs is kedved semmihez. Az utazási katalógusból ismert élményelemek ugyanúgy kiszorulnak a napjaidból. Jó esetben sikerült kialakítanod barátságokat, netán a szerelem is rád talált. De talán nem vagy ilyen szerencsés. S úgy alakul, hogy egyedül bolyongsz azokon a helyeken, ahova mindenki a boldogságélményeiért jár.

A pajzsmirigygöbök

2024. július 11.


A pajzsmirigy betegségei hazánkban is népbetegségnek számítanak. A diagnózist sok esetben nehezíti, hogy a csökkent, vagy emelkedett hormontermelés szerteágazó, sok esetben egyéb szervi panaszra utaló tüneteket okozhat. Az elváltozások egyik formája a pajzsmirigy göbök megjelenése.

Kialakulásának okairól és a kezelési lehetőségekről Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont orvosa ad felvilágosítást.

Jódhiány, örökletesség és dohányzás

Kutatások alapján a pajzsmirigygöbök előfordulása nők körében valamivel gyakoribb, mint férfiaknál. A két nem közti arányok eltolódását magyarázhatja, hogy a betegség gyakran jelentkezik a terhesség alatt, illetve az azt követő időszakban.

A pajzsmirigy megfelelő működéséhez jódra van szükség, hazánk négyötöde pedig az ivóvizek elégtelen jódtartalma miatt a mérsékelten jódhiányos területek közé tartozik. A várandósság időszakában a szervezet jódszükséglete az átlagosnál magasabb, az elégtelen jódellátottság pedig könnyen elősegítheti a pajzsmirigygöbök kifejlődését, illetve a már meglévő göbök nagyobbodását. Sokszor azonban épp a nem körültekintően megkezdett kiegészítő jódpótlás okoz problémát.

Az anorganikus jód (ezt tartalmazhatják egyes magzatvédő vitaminok, a Betadine kúp és oldat is) a pajzsmirigygyulladásban szenvedők számára a betegség fellángolását, túlműködő göbös pajzsmirigy esetén pedig a betegség rosszabbodását okozhatja!

A jódhiány és a jóddal nem megfelelően ellátott terhesség mellett a dohányzásnak is meghatározó szerepe van a  hideg és meleg göbök kialakulásában egyaránt. A felsoroltak mellett örökletes tényezők is nagy szerepet játszanak a betegség kialakulásában, ezen kívül a pajzsmirigygöbök előfordulása nemcsak nőkben, hanem idős korban és külső besugárzás után is gyakoribb.