Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:00
Szombat: 7:30 - 13:00

Ketten egy testben - Az aura mindent elárul!

Érdekességek2023. május 25.

Tudtad, hogy a gyermekvárás megváltoztatja aurádat? Mérések, gyakorlati tapasztalatok és szakirodalomból szerzett információk alapján adunk képet a kismamák aurájáról a várandóságot megelőző időszaktól, egészen a szülés utáni időszakig bezárólag. 

Általános megfigyelés, hogy a kismamák aurájában (energiamezejében) már a gyermek utáni vágyakozás időszakában megjelenik az ezüstöskék , kékesfehér, zöld vagy rózsaszín árnyalat. Jellemző, hogy a másállapotban jutott nő olyan ruhákba öltözik, amelyeken ezek a színek láthatók, ezzel is erősíti, felkészíti önmagát az anyaságra. Az anya és a gyermek aurája egy közös rendkívüli energiákkal feltöltött mező.

A képen egy 16. hétben lévő kiegyensúlyozott kismama aurája látható, tiszta, élénk kék, zöld színekkel

A csecsemő tisztasága, őszinte szeretete, ragaszkodása áthatja az anya gondolkodását is. A nők nagy része a várandósság ideje alatt spirituálisan nyitottabb, fogékonyabb, megerősödhet az intuíciós képessége.

Nagyon jó, ha az anya leendő gyermekével már a születés előtt kommunikál.

A névválasztásnál nagyon fontos, hogy a szülők hallgassanak intuíciójukra és a legmegfelelőbb nevet válasszák gyermeküknek.

A kismama és a külvilág
A kismamának önmaga és gyermeke egészsége és megfelelő testi, lelki és szellemi fejlődésének érdekében meg kell tanulnia kizárni a külvilágot. Ebben a kilenc hónapban a legfontosabb, amit tehet, hogy megtanul befelé figyelni és a gyermek igényei szerint a lehető legegészségesebben élni. Az aurát gyengítő tényezők közül szerencsére már egyre több beépült a köztudatba és az emberek nagy része igyekszik elkerülni azokat ill. megszüntetni az azokat kiváltó okokat.

Ilyen az egészségtelen étrend, a mozgásszegény életmód, a friss levegő és a pihenés hiánya, a stressz, kábítószerek, dohányzás, alkohol fogyasztása és a helytelen pszichés aktivitás.

Nagyon sok olyan globális negatív tényező van, amin csak társadalmi összefogással lehetne változtatni, ilyenek pl.: környezetszennyezés hatásaként: ózonlyuk növekedése, növekvő ultraibolya sugárzás, szennyezett víz és talaj stb.

A kismamáknak javasolt elkerülni vagy legalább minimálisra csökkenteni az alábbi negatív tényezőkkel való kapcsolatát:

A fentiek között lehetnek olyanok, amiket pl.: munkavégzésünk miatt nem tudunk elkerülni ill. változtatni rajta. Ilyen esetekben a negatív hatásokat ellensúlyozhatjuk pozitív tényezőkkel.


Néhány módszer, amivel erősíthetjük auránkat:

A leendő kismama aurafotója a fogantatás előtt kb. 1 hónappal készült.
A bal és jobb oldali zöld energiamezők mutatják, hogy a hölgy bensőjében mély változások zajlanak, amit a külvilág is észrevesz rajta. A tiszta, élénk zöld a változás iránti vágy, a bizakodás, a megújulás és a fejlődés energiáit mutatja. A zöld szín testesíti meg a legjobban az anyák által megtapasztalt feltétel nélküli szeretetet, amit gyermekeik iránt éreznek.

Ez a legtisztább emberi érzés, aminek mély átéléséhez bensőnknek tisztulnia kell.
Ez a folyamat már a fogantatás előtt elkezdődik, főként akkor, ha tudatosan tervezzük, várjuk gyermekünket és valóban ráhangolódunk, felkészülünk az anyaságra. A kismama aurájában mindkét vállánál elvékonyodott az auraréteg. Ez esetében olyan terheket mutat, amik elmondása szerint nem érintik őt közvetlenül és igyekszik magát függetleníteni. Aurájának legtisztább része a bal oldal, ami belső világát tükrözi. Látható, hogy lelkében már felkészült az anyaságra.

 

Várandósság előtt

31. hétben lévő kismama aurája

 
A következő auramérés 8 hónappal később, a másállapot 31. hetében készült.
Itt is látható, hogy egy stabil, kiegyensúlyozott kismamával állunk szemben, akinek aurája ép tojás alakú. Az aura alapszíne sárgából, narancsszínűre váltott, ami a szakrális csakra aktívabb működésére utal. Az aura színei tisztábbak, élénkebbek, kivéve a teste közvetlen környezetében látszó auraréteget, ami stresszre utal.

A fotó államvizsga után két héttel készült, amit részben sikerült teljesítenie a kismamának. A fej fölötti sárga réteg mutatja, hogy Krisztinának sikerült magát túltennie ezen a kudarcon és optimista gondolatokkal tekint a jövő felé újra családjára és születendő gyermekére koncentrálva. Belső feszültségét okozhatja még az is, hogy úgy érzi, nem tudja kielégíteni 3 éves kislányának fokozott anya iránti igényeit.

Feltűnő különbség az előző auraképhez képest a tiszta kék szín megjelenése az aurában, ami belső bizonyosságot, önbizalmat valamint benső kapcsolatot mutat a Természetfelettivel. Ezt biztosan mindenki észrevette már, hogy nagyon kellemes a kismamák közelében lenni, ilyenkor érezzük azt a békét és hitet, amit az anya és a gyermek együttesen sugároznak felénk. 

A következő aurafotón erősen domináns a kismamáknál jellemző rózsaszín árnyalat.
A képen egy 19. hétben lévő ikreket váró kismama aurája látható.

Szintén második terhessége az anyukának. Csodálatos öröm érte Őt és családját, kiderült, hogy ikreket várnak. Amikor megtudták férjével, hogy egyszerre két gyermekük fog születni az öröm, a megdöbbenés és az izgalom érzései keveredtek bennük. Egy kis izgalom, félelem most is látható a kismama aurájában, aggódik, hogy tud majd háromgyerekes anyaként helyt állni. Ezt a piszkos narancs árnyalat mutatja.

A kép ultrahangos vizsgálat után készült, ahol megállapították, hogy két egészséges fiúgyermeket várnak. Ez a hír nagyon nagy boldogsággal tölti el a kismamát, mivel egy lánygyermek után ez csodálatos. Ezt az örömöt jeleníti meg az aura színe, ahol mindkét oldalon erősen látszik a boldogság és az öröm színe: a rózsaszín.
 19. hétben lévő ikreket váró kismama aurája

 

A következő kismama auraképe szülés után 9 nappal
készült.Az anya aurája gyenge, látszik, hogy nagyon kimerült, fáradt. A csakrák feltöltöttségi állapotát mutató diagramm szerint a harmadikszem és a koronacsakrájának 10-10 százalékos az energiaszintje.


Ez a kialvatlanság jele, figyelmezteti a kismamát, hogy többet pihenjen. A gyermekágyi szakaszban 30-40-50 %-os energiaszintek elfogadhatóak, mivel az anyának 6 hét kell, ahhoz, hogy a szülés után szervezete teljesen regenerálódjon.

 

 

Gyökércs. Szexcsakra Erőcsakra Szívcs. Torokcs.

Harmadik
szem cs.

Koronacs.

 
Az anyukák aurájában felerősödik a zöld szín, ami arra utal, hogy természetesen fejezik ki érzelmeiket. Ha valóban átadják magukat az anyaságnak vonzódnak a természethez, növényekhez, állatokhoz. Közelebb kerülnek valódi legmélyebb énjükhöz és nem gondolkodnak az érzésekről, hanem megélik azokat. Ezért is tudnak a kismamák tiszta szívből nevetni és sírni. Természetes harmóniában élnek az elmével és a testtel. Nemcsak a külvilágból érkező ingerektől boldogok, hanem belső örömük leírhatatlan, szavakkal nem kifejezhető.

Ha elég felkészülten kerülünk áldott állapotba és tudatosan odafigyelünk magunkra és születendő gyermekünkre a világ legnagyobb csodáját élhetjük át. A szülés életünk egyik legcsodálatosabb élménye lehet, ha túllépünk félelmeinken és át merjük magunkat adni a fájdalomnak, amit életünk legboldogabb pillanata követ: gyermekünk születése. Az igazi mélyről jövő örömet csak így tudjuk megélni.


forrás: Harmonet.hu
hírek, aktualitások

Rozmaringos csirkemell sajttal sütve

2023. május 24.

A Dél-Európában honos, de Magyarországon is kedvelt fűszer, a rozmaring főleg mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek fűszerezésére használatos, de illatszerek is készülnek belőle. Az ókorban, akinek nem tellett a drága tömjénre, rozmaringgal áldozott az isteneknek. Jöjjön most egy isteni csirkerecept! 

Hozzávalók:
csirkemell 1,2 kg
olaj 8 cl
vöröshagyma 15 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehérbor 3 dl
liszt 5 dkg
gomba 12 dkg
sajt 15 dkg
babérlevél
rozmaring
őrölt bors, só

Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevés őrölt borssal bedörzsöljük. Néhány percig letakarva állni hagyjuk.
Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük és kevés ideig tovább pirítjuk. Fehérborral felengedjük, rozmaringgal fűszerezzük és megsózzuk.
Közben a csirkehús darabokat lisztbe forgatjuk, kevés olajban pirosra sütjük, majd átszedjük a forrásban lévő paradicsomos lébe. Babérlevelet teszünk hozzá és fedő alatt, gyenge tűzön pároljuk.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát, és a párolódó húshoz keverjük. Amikor a hús megpuhult, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Sajtos spagettivel vagy makarónival tálaljuk.

Az agyalapi mirigy zavarai szinte bárhol panaszokat okozhatnak

2023. május 23.

Az agyalapi mirigy a legfontosabb endokrin szervünk, nem hiába hívják a hormonrendszer karmesterének. Éppen ezért zavarai igen szerteágazó gondokat okozhatnak, attól függően, mely másik belső elválasztású mirigy működésére vannak hatással. Dr. Skurdenka Beatrix, az Endokrinközpont endokrinológusa az agyalapi mirigy szerepéről és problémáiról beszélt.

Röviden az agyalapi mirigyről

A borsónyi méretű agyalapi mirigy bár igazán apró, ellenben az egész hormonrendszer mozgatórugója, hiszen olyan hormonokat szabadít fel, melyek szabályozzák a többi endokrin szerv működését. Érzékeli a szervezet szükségleteit, ezért jeleket küld a test különböző szerveinek, mirigyeinek. Ehhez hormonokat választ ki a véráramba, amelyek egyfajta hírvivőként működnek, információt továbbítanak. Az agyalapi mirigy két lebenyre osztható (elülső és hátsó lebeny), melyek más-más hormonokat termelnek. Magát az agyalapi mirigyet nagyrészt a felette fekvő hipotalamusz szabályozza.

Az agyalapi mirigy egyik fő feladata a menstruáció szabályozása, valamint komoly befolyást gyakorol a termékenységre, a teherbeesésre, főleg annak megtartására. Manapság a legnagyobb kihívások közé tartoznak a teherbeesési nehézségek, a párok nagy számának terméketlensége. (Éppen emiatt nagyon fontos vizsgálni az agyalapi mirigy működését!)

“A köztudatban az agyalapi mirigyről csupán annyi él, hogy ez egy szabályozó szerv- viszont ennél sokkal több, hiszen ez a kis mirigy a fő irányító, összefogja az egész szerv működését. Jelentősége, szerepe a mai felgyorsult világban óriási. A korábbi időszakokhoz képest sokkal leterheltebben, fokozott üzemmódban élünk, emiatt pedig állandó „készenlétben „áll szervezetünk. Ehhez próbál energiát, hormont, ritmust, tápanyagot biztosítani az agyalapi mirigy, ráadásul azonnal. Ez az a szerv, amire azt mondjuk, ” hogy az agyban dőlnek el a dolgok”. Valójában ennek a mirigynek szólunk, tőle kérjük, hogy biztosítsa a szükséges feltételeket. Itt van nagy szerepe a stressznek: ha ugyanis állandó feszültségben, idegességben, túlterheltségben élünk, ezt a „kérést” szolgálja ki a rendszer”- magyarázza dr. Skurdenka Beatrix, aki hozzátette, hogy ebben az egyik legfontosabb hormon a prolaktin, mely bizonyítottan nem csak a tejelválasztásért felel, hanem stressz esetén is megnő a mennyisége válaszreakcióként.

Az agyalapi mirigy zavarainak oka, kezelésük

Látható tehát, hogy az agyalapi mirigy számos szervre komoly hatást gyakorol, így, ha valamilyen zavar van, annak tünetei, megnyilvánulási formái attól függenek, hogy mely célszervre hat az adott hormon. Ennek fényében befolyásolhatják például a nemi ciklust, termékenységet, a pajzsmirigy működését, a növekedést, a bőr pigmentációját, valamint a mellékvese működését is. Mivel tünetei igen szerteágazók lehetnek, ezért diagnosztizálásuk nagy kihívást jelenthet.

Az agyalapi mirigy rendellenességei akkor fordulnak elő, amikor a mirigy egy hormonból túl sokat vagy túl keveset termel. Előfordulhat, hogy a zavart itt kialakuló daganat (általában jóindulatú) okozza.

Párkapcsolat: tükör-e a másik?

2023. május 23.

Előfordult már veled, hogy összekaptál a pároddal hasonló - vagy éppen egyforma - gondolat, viselkedés vagy esemény kapcsán? Volt olyan, hogy ez megismétlődött? Akár rendszeresen megjelenik?  

Ha képes vagy felismerni, melyek azok a szokások, viselkedésminták, érzelmek benned és benne, amelyekkel újra s újra elkezditek ugyanazokat a játszmákat, s amelyekben nem igazán érzitek jól magatokat, akkor hatalmas ugrást tehetsz az önismeretben.

Ha igazi önismeretre vágysz, akkor nézd az emberi kapcsolataid egyfajta tükörként. Különös tekintettel vedd szemügyre és vizsgáld meg a párkapcsolatod, annak is elsősorban az érzelmi oldalát. Itt most nem csak a szerelemre gondolok, hanem arra, hogy milyen érzések vannak benned a párodhoz kapcsolódva. Nem csak az idealizált helyzetekben, hanem a hétköznapi apró-cseprő kis dolgokban.

Ha néha azt hiszed, hogy azért szenvedsz a partnered mellett, mert ő ilyen vagy olyan, vagy ő a hibás bizonyos dolgokért, akkor végy egy mély lélegzetet, s ne engedj az automatikusan megjelenő magyarázatoknak. Vedd szemügyre, hogy tisztán látod –e a helyzetet és a párodat, vagy az érzelmeid szűrőjén át? Amikor például pillanatnyilag nem érzed jól magad a párkapcsolatban, s azt hiszed, hogy neki kell megváltoznia, tedd fel a kérdést: Ő talán ugyanígy gondolkodik rólam? S ha igen, van –e rá alapja? Helyezd bele magad az ő szerepébe s próbáld magad meglátni a párod szemszögéből. Csodában lesz részed. Rádöbbensz, hogy nem ő a hibás. S nem is te. Csupán az, hogy az otthonról hozott programok játszanak veletek. 

A párkapcsolat megtanít felismerni, hogy hogyan irányítanak az öntudatlan szokások, meggyőződések, és elvárások, és az azokhoz fűződő érzelmeid, amelyek alakítják az emberi kapcsolataid alapjait. Az önfejlesztésnek – önismeretnek az egyik legerőteljesebb módja a párkapcsolataidban megjelenő érzelmeid megismerése. Ha lemondasz a párkapcsolatod önismeretben való felhasználásáról, akkor megfosztod magad mélyebb elmeprogramod legintenzívebb ismeretének lehetősségétől. Az ellenállásaid, szokásaid, szülői kondicionálásaid megismerésére olyan terepet kínál, melyet soha nem találnál meg egy jóga ashramban, egy elvonuláson. Könnyű az ilyen „steril” helyeken harmonikusnak és szeretetteljesnek látszani, s eljátszani egy szerepet.

Azonban gondolj néha arra, hogy ha eljátszod a királylányt, az még nem tesz azzá. Attól még az vagy aki. Ugyanígy egy hamis szerep nem tesz boldoggá és hitelessé, amikor valódi vagy az viszont igen. Nem könnyű szembesülni Önmagunkkal, a partnerünkön keresztül azonban nagyon hasznos s építő. Még ha néha fájdalmas is. Mélyebb szinten minden pillanatban, amikor találkozol valakivel, tükörbe nézel, s ebben a tükörben láthatod meg viselkedésedet, szülőktől, a társadalomtól kapott kondicionáltságodat, szokásaidat, félelmeidet, reakcióidat. A párkapcsolatodban pedig ez hatványozottan igaz.