Rozmaringos tepsis csirke
Érdekességek2018. augusztus 26.

Könnyű! Nyári! Gyorsan meg van! És FINOM! Ez a rozmaringos tepsis csirke.
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 felső csirkecomb
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 4-6 szem közepes burgonya
- só, bors, rozmaring ágak
- 1-1,5 dl száraz fehérbor
Salátához:
- vegyes salátakeverék (olyat találtunk, amiben madársaláta és rukkola is volt)
- paradicsom
- mozzarella
- olaj, citromlé, mustár, só, bors, víz
A csirkecombokat megtisztítom, és ha kell eltávolítom a bőrét. Megsózom és borsozom. A krumplikat meghámozom, és megmosom. Megpucolom a vöröshagymát is. Előveszem a tepsit öntök az aljába egy kis olajat, majd belehelyezem a csirkéket egy kicsit megforgatom az olajban, majd a megmosott krumplit kisebb cikkekre vágom, a vöröshagymát négybe vágom, és a csirkék mellé szórom, megsózom, borsozom. (Esetleg cukkini, paradicsom is kerülhet mellé.) Beleszórom a tepsibe a fokhagymát, amit csak gerezdekre szedek, de nem hámozom meg mert a héjában jó puhára és édesre sül. Aláöntöm a fehérbort, a tetejére teszek rozmaring ágat, és az egészet lefedem alufóliával. Beteszem a sütőbe és kb. 40 percig sütöm, majd kiveszem megnézem, hogy megpuhult-e a csirke, és ha igen akkor leveszem a fóliát és kb. 15 percig továbbsütöm, pirítom. Hozzá leginkább friss salátát szoktam köretként tálalni, kis paradicsommal, és sajttal megbolondítva és kis mustáros dressinggel.
Elkészítési idő: kb. 80 perc
Nehézségi fok: könnyű
Tápanyagtartalom (per adag): 426 kcal; 34,3 g szénhidrát; 42,9 g fehérje; 8,1 g zsír
forrás: Harmonet