Tavaszi vegán menü
Érdekességek2018. április 24.
Ezt a menüt ugyan vegánoknak - tehát tojás és tejterméket sem fogyasztó vegetáriánusoknak - állítottam össze én szívből ajánlok húsevőknek is! Tele van ízzel, színnel, illattal! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, 1 csokor új répa, két marék új zöldborsó, 1 zsenge karalábé, só, bio ételízesítő, egy nagy csokor petrezselyemzöld, kevés pirospaprika, 1-2 ek. olivaolaj
A zöldségeket megtisztítom, karikáka ill. kockára vágom, a karfiolt kis rózsákra szedem. Az olivaolajon átforgatom a zöldségeket, kicsit megpárolom. Ezután rászórom az ételízesítőt és a paprikát, kicsit átkeverem és felöntöm annyi vízzel, ami bőségesen ellepi. Sózom és beleszórom az apróra vágott petrezselyemzöldet!
Addig főzöm, míg a kellő puhaságot el nem érik a zöldségek - ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom!
Levesbetétként kínálhatsz hozzá tojásmentes csigatésztát, de én úgy gondolom, hogy ebben a receptben nem is igazán szükséges a sok zöldség mellé a tészta!
Tofus zöldségragu bulgurral
Hozzávalók: 1 csomag tofu, 1 padlizsán, 1 cukkíni, 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika, olívaolaj, só, bors, kakukkfű, oregano, köretnek 1 nagy bögre bulgur
A tofut és a zöldségeket is kockákra vágom. Olívaolajon elkezdem párolni az egészet, rászórom a fűszereket és ízlés szerinti puhaságúra készítem el.
Köret: a bulgurt leöntöm másfél bögre forró vízzel, pici sót szórok rá és letakarva 20 percig pihentetem
Gyorsan elkészülő finom étel, a húsevők is szeretni szokták!
Tipp: Ha szereted a csípőset, bolondítsd meg egy kis chillivel!
Desszertként ajánlok hozzá egy eperhabot, amelyet növényi tejszínnel és tofuval tudsz elkészíteni!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
forrás: Harmonet