Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:00
Szombat: 7:30 - 13:00

Gödi háziorvosok

Háziorvosok rendelési ideje:


Dr. Lantos István háziorvos       

Göd, Cserfa u.18.

Tel.: 332-304

Dr. Molnár Csaba háziorvos    

Göd, Kisfaludy u.7.

Tel.: 330-492

Hétfő: 11-15 Hétfő: 7-11
Kedd: 7-11 Kedd: 11-14.30
Szerda: 7-11 Szerda: 15-18
Csüt.: 11-13  Újtelep: 13-15 Csütörtök: 11-14.30
Péntek: 15-19 Péntek: 11-14.30

Dr. Pruzsinszky Ibolya gyermekorvos

Göd, Kisfaludy u.7.       

Tel.: 337-923

Dr. Vecserka Zsolt gyermekorvos

Göd, Pesti út 81.       

Tel.: 532-180

Hétfő: 11-14 Hétfő: 8-11
Kedd: 8-11 Kedd: 15-18
Szerda: 16.30-18 Szerda: 8-11
Csütörtök: 11-14 Csütörtök: 15-18
Péntek: 8-11 Péntek: 11-14

Dr. Sükösd Zsuzsa fogorvos   

Göd, Pesti út 81.

Tel.: 330-789

Dr. Csatlós Györgyi fogorvos

Göd, Kisfaludy u.7.

Tel.: 330-506

Hétfő: 13-19 Hétfő: 13-18.30
Kedd: 8-12 Kedd: 7-12.30
Szerda: 13-19 Szerda: 13-18.30
Csütörtök: 8-12 Csütörtök: 7-12.30
Péntek változó Péntek: iskolafogászat

Dr. Mészáros Károly háziorvos

Göd, Pesti út 81.

Tel.: 532-180

Dr. Papirnyik Júlia háziorvos     

Göd, Pesti út 81.

Tel.: 532-180

Hétfő:15-19 Hétfő: 7-11
Kedd: 11-15 Kedd: 15-19
Szerda: 15-19 Szerda: 11-15
Csütörtök: 07-11 Csütörtök: 15-19
Péntek: 11-15 Péntek: 7-11

Dr. Gál Péter háziorvos              

Göd, Kisfaludy u.7.

Tel.: 330-493

Dr. Lepp-Gazdag Anikó      háziorvos   

Göd, Kisfaludy u.7.                  

Tel.: 534-444

Hétfő: 11-15 Hétfő: 15-19
Kedd: 7-11 Kedd: 15-19
Szerda: 7-11 Szerda: 11-15
Csütörtök: 15-19 Csütörtök: 7-11
Péntek: 7-11 Péntek: 15-19

Dr. Domán Csilla gyermekorvos

Göd, Kisfaludy u.7.

Tel.: 330-506

Dr. Juhász Márta fogorvos       

Göd, Pesti út 81.

Tel.: 330-789

Hétfő: 15-18 Hétfő: 8-12
Kedd: 11-14 Kedd: 13-19
Szerda: 11-14 Szerda: 8-12
Csütörtök: 8-11 Csütörtök: 13-19
Péntek: 15-18 Péntek változó


hírek, aktualitások

Utazás előtt és közben is tudatosan: Első az élelmiszerbiztonság!

2025. szeptember 08.

Az utazásokat jellemzően jó előre megtervezzük: készítünk költségtervet, megtervezzük a programokat és hogy milyen ételeket szeretnénk majd megkóstolni, de ritkábban gondolunk arra, hogy a konyhánkat és hűtőnket is felkészítsük a távollétre. Pedig ez az élelmiszerpazarlás és az élelmiszerbiztonság szempontjából is kiemelten fontos.


„Vásároljunk” a hűtőnkből: Törekedjünk arra, hogy lehetőség szerint még az utazás előtt felhasználjuk a közeli lejárati idejű termékeket. Figyeljünk a gyorsabban romló, fogyaszthatósági idővel ellátott termékekre (például joghurt, felvágottak, sonka). Ha nem sikerül időben felhasználnunk, akkor váljunk meg tőlük, hiszen ezek a termékek a lejárati idő után már kockázatosak lehetnek. (1)
Használjuk a fagyasztót: A maradék készételeket és közeli lejáratú élelmiszereket (például gyümölcs, pékáru, túró) érdemes lefagyasztani.
Hűtőszekrény-takarítás: Legalább havonta egyszer (vagy amint kifolyik valami, romlott étel kerül bele) meleg vízzel és semleges tisztítószerrel tisztítsuk ki a hűtőnket, a felső polcoktól lefelé haladva. Mielőtt visszapakolunk, töröljük szárazra a hűtő belsejét.

Miért kiemelten fontos az élelmiszerbiztonság a nyári melegben?

2025. szeptember 07.

Amikor beköszönt a nyári hőség, nemcsak a hőmérséklet emelkedik, hanem az élelmiszerromlás kockázata is. A meleg ugyanis ideális környezetet teremt a mikrobák, például a baktériumok gyorsabb szaporodásához. Egy kis odafigyeléssel azonban megelőzhetjük a nyári gyomorrontást, vagy akár a komolyabb ételmérgezéseket is.

Az élelmiszer-eredetű megbetegedést okozó kórokozók különösen gyorsan szaporodnak 5 és 60°C között – ezt az intervallumot hívjuk veszélyzónának. A nyári napokon az ételek könnyen elérhetik ezt a hőmérsékletet, ha nem hűtjük őket megfelelően. Egy napon hagyott autó belső hőmérséklete akár 50-60°C-ra is felmelegedhet, így a hűtést igénylő élelmiszerek (tejtermékek, húsok stb.) nagyon gyorsan megromolhatnak. Vegyük például a joghurtot, amelyet általában 4-8°C között kell tárolni. A meleg, nedves és tápanyagban gazdag joghurt ideális táptalaj a káros mikroorganizmusok (például Salmonella, Listeria) számára. Már néhány óra alatt olyan mértékben elszaporodhatnak, hogy ételmérgezést okozhatnak. A joghurt eközben levet ereszthet, megváltozhat az íze, az illata, de ezek a változások nem mindig látványosak. A mikrobiológiai kockázat már fennállhat akkor is, ha nem észlelünk elváltozást.

Ennek elkerülése érdekében nyáron használjunk hűtőtáskát a bevásárlás során,különösen, ha a vásárlás hosszabb időt vesz igénybe, például ha több boltba is megyünk. Legyünk tudatosak, hiszen ezzel nemcsak a megbetegedéseket, hanem az élelmiszerpazarlást is elkerülhetjük. Ha kétségeink vannak egy termékkel kapcsolatban, inkább ne fogyasszuk el.

Elsősegély csalánozók okozta baleseteknél

2025. szeptember 07.


A balesetest a vízből ki kell menteni. Hogy az elsősegélynyújtót ne érje további támadás, ajánlatos a legtöbb ruhanemű felvétele a testre – ha már búvárruha nem áll rendelkezésre. A veszélyeztetett tengerparton a parti mentők ezért viselnek búvárruhát még az izzasztó hőségben is.
A csalánozószálakat a bőrről el kell távolítani. Ezt természetesen nem puszta kézzel, hanem gumikesztyűben szabad csak megtenni (vagy alkalmas eszközzel a bőrről lesodorni), hiszen a csalánszálakban még jelentős méregtartalom van.
Az érintett területet sós vízzel kell lemosni (nem édesvízzel, mert a sókoncentráció különbsége újabb méregmennyiséget szabadíthat fel), majd a sérült végtagot forró (45 °C) vízben kb. 20 percig kell tartani. Ez kicsapja a fehérjealapú mérgeket.
Ezután jéggel való hűtés (előnyösen jégzsákkal) ajánlott, amely csillapítja a fájdalmat.