Inczeffy Patika

és magán szakorvosi rendelő

2131 Göd, Pesti út 86.

Telefon: +36 27 336 150
E-mail: kalabe@inczeffypatika.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 19:00
Szombat: 7:30 - 13:00

A szerelemnek múlnia kell? Miért? És meddig tarthat egyáltalán?

2018. május 26.

Platón szerint minden léleknek párja van a csillagokban, és egyszer, ha helyesen éli az életét, visszatérhet a csillagjához a lélek. Vajon tényleg így van ez?

Vészabó Noémi feszegeti a szerelem ingoványos, mégis szépséges, kavargó, leláncoló és az égbe röpítő érzését.

Minden ember boldog akar lenni, ám legtöbbször, amikor a boldogság kopogtat, nem nyitunk ajtót, mert félünk.

Félünk az érzelmek súlyától, félünk a szerelem erejétől, a kiszolgáltatottságtól. Hiszen ha megszeretünk valakit, akkor átadjuk teljes valónkat, megnyitjuk szívünket, testünket áldozzuk ölelése oltárán.

Viszont mi, nők és férfiak különbözők vagyunk: a férfi birtokolni akar, a zsákmányt megszerezni, ő a testet akarja.

Mi, nők azt szeretjük, ha a másiknak kellünk, ha kíván minket, ha felperzsel a tekintetével, és persze akar minket, mindenáron. Mindenáron! De mindezeket csak addig akarják nők és férfiak, amíg tart a szerelem.



Nőnek lenni jó...de nem mindig könnyű

2018. május 25.

Nőnek lenni jó, nőnek lenni érték, nőnek lenni öröm. A hétköznapi rohanásban, a mindennapi taposómalomban, az állandó megfelelések kényszerében, szerepeink szorításában hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni.  

Azt mondják: nagyon jó nekünk

Nőnek lenni jó, de bizony nem mindig könnyű. Ráadásul egyre inkább rá vagyunk kényszerítve a férfias energiák használatára. A munkában, karriertörekvéseinkben férfi módon próbálunk helytállni, erősek vagyunk, határozottak, felvesszük a versenyt bárkivel. Ez persze nagyon jó lehet, ha közben nem felejtünk el nőnek lenni. Mert ha elfelejtünk, akkor idővel csodálkozunk, hogy az igazi, a férfias férfiak elfordulnak tőlünk, vagy pedig belebetegszünk a ránk kövesedett férfiszerepbe.

Azt mondják: nagyon jó nekünk, hiszen végre szabadon lehetünk nők. Szabadon beszélhetünk a testiségről, végre nem kell szégyenlősnek lenni, nem kell szégyellni vágyainkat, bátran kimondhatjuk az érzéseket. Nincs szükség elfojtásokra, végre kiteljesedhetünk. A mai nő szerencsés helyzetben van.



Oktatási program indul általános iskolákban

2018. május 25.

Hírességek is közreműködnek majd abban az új általános iskolai diabétesz oktatási programban, amelyben diákok, tanárok, sőt a gyerekek szülei is átfogó ismereteket szerezhetnek a cukorbetegségről.

A programot a Nemzetközi Diabétesz Szövetség hozta létre részben azért is, hogy a cukorbeteg gyerekeket elfogadják az iskolákban – hangzott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén, a budapesti Zsolnay Kávéházban, ahol Varga Iza, Kocsis Tibó és Szellő István is megmérette magát a diabétesz teszten. Ez a tudáspróba is része lesz az oktatási programnak, melyben az Egy Csepp Figyelem Alapítvány is közreműködik a következő tanévben.

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség 6-14 éves gyerekek, szüleik és tanáraik számára hozta létre KiDS elnevezéssel iskolai oktatási programját, melyet a kezdeményezés mellett elkötelezett Sanofi – Aventis Zrt. felkérésére az Egy Csepp Figyelem Alapítvány valósít meg Magyarországon. A program hazai bevezetése a következő tanévben az úgy nevezett pilottal indul, melyben 5 iskola vesz részt. A cukorbetegség megismerésére, a 2-es típusú diabétesz megelőzésére és a diabétesszel élő gyerekek elfogadására irányuló iskolai programban a szakemberek mellett olyan hírességek is részt vesznek majd, mint Erős Antónia, Szellő István vagy éppen Kocsis Tibor.

A KiDS mellett tovább folytatódik az Egy Csepp Figyelem Alapítvány másik oktatási programja, a csaknem 5 éve indított „Belevalók”. Az ingyenes képzés célja, hogy az óvópedagógusokat és tanítókat felkészítse a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra. Eddig 40 állomáson csaknem 3000 pedagógus szerzett ismereteket a cukorbeteg kicsik gondozásáról. Szakmai partnerként a Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége segíti a „Belevalókat”, amely 5. éve része az ELTE hivatalos képzési programjának.



Rémálom nyaralás - érintett vagy? Teszteld!

2018. május 24.

Gyönyörű partok, érdekes látnivalók, finom ételek és italok, átbulizott éjszakák - ki ne várná a feledhetetlen nyári utazást! Már hónapokkal az indulás előtt gondosan tervezgetjük a programokat, lefoglaljuk a repülőjegyet és a szállást. De az egészségünk védelmére már jóval kevesebben gondolunk, pedig nem érdemes felelőtlennek lenni.  

A legtöbben szerencsére még soha nem voltunk betegek a nyaralás alatt vagy azt követően, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lehetünk! Tavaly Magyarországon másfélszeresére nőtt az utazással kapcsolatos megbetegedések száma, holott jóval kevesebben utazunk külföldre. A legtöbben egyszerűen csak legyintenek a felkészülésre, holott a szép napokat tönkreteheti egy elhúzódó hasmenés, vagy rosszabb esetben hazahurcolunk valamilyen vírust. Ha szeretnéd elkerülni a váratlan helyzeteket, fertőzéseket és betegségeket, akkor utazás előtt legalább egy hónappal látogass el a háziorvosodhoz vagy a legközelebbi oltóközpontba, és kérj utazási tanácsokat!



5 fontos szépségtanács, amire figyelj a 30-as éveidben

2018. május 24.

Minél előbb el kell kezdeni, de harminc felett kötelező! A bőr korai öregedését néhány egyszerű trükkel, odafigyeléssel és megelőzéssel megakadályozhatjuk. A 30-as években a bőr tartószerkezete ugyan viszonylag még erős, megereszkedése még csak kezdetleges, ám az öregedési folyamatok elkezdődnek és szépen lassan megjelennek az első ráncok is.  

Nagyon fontos, különösen ettől a kortól kezdve, hogy tisztában legyünk bőrünk aktuális állapotával, ezáltal életkorának megfelelő ápolásról tudjunk gondoskodni, így érdemes rendszeresen bőrdiagnosztikát végeztetnünk. A szakértő összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a napi arcápolási rutinról a harmincas korosztály számára!

Harc az első ráncok és a megváltozott bőrminőség ellen
„30-as éveinkben bőrünk tapintása megváltozhat, színe pedig egyenetlenebbé válhat, mialatt a felhám egyre szárazabb, és vastagabb lesz. Ebben az életkorban az elsődleges cél a bőr kiszáradásának és az ebből fakadó ráncok keletkezésének megakadályozása. A zsíros és a kevésbé zsíros, az alipikus bőr is lehet száraz érzetű, ilyenkor a bőrdiagnosztika kiemelten fontos, mivel teljesen eltérően kell pótolni a vizet a zsíros bőrűeknél, mint amikor túl kevés a faggyú a bőrön. 30 környékén a bőr tartószerkezete még általában erős, ilyenkor a megereszkedése még nem látványos, de az öregedési folyamatok már elkezdődnek, az első ráncok és a fénykárok már megjelennek, hajszálerek és pigmentfoltok „személyében” is előre jelzik a későbbi problémákat. Érdemes beépíteni a napi arcápolási rutinodba a hidratálás mellé, olyan intenzív termékeket, szérumokat, melyek aktív öregedésgátló összetevőket tartalmaznak. Lehetőleg az összetevők között szerepeljenek a réz peptidek, és matrixyl peptidek, ezek az anyagok ugyanis a kollagén újratermelődéséhez szükségesek, így növelik a kollagén rostok mennyiségét, elősegítve ezzel a bőr rugalmasságának megőrzését” - tanácsolja Borbély-Szoják Zsanett, a Royal Clinics Orvos-esztétikai Központ szépségápolási szakértője.



Férfi és női betegségek

2018. május 23.

Számos olyan betegség van, amelyek előfordulásában jelentős különbség fedezhető fel férfiak és nők között. (Itt most természetesen nem a nemi szervek betegségeinek nyilvánvaló különbségeire gondolunk.) Az eltéréseket általában testi (genetikus, hormonális) hatásokkal magyarázzák. Anélkül, hogy ezeknek a tudományosan bizonyított tényezőknek a szerepét kétségbe vonnánk, nézzük meg, hogy lehet-e a különbségeknek lelki háttere, pszichoszomatikája.

Tudjuk, hogy a lelki tényezők nagy szerepet játszanak a testi betegségek kialakulásában. Most lássuk, összefüggésbe hozhatunk-e bizonyos betegségeket meghatározott férfi vagy női személyiségjegyekkel, illetve konfliktus-szituációkkal? Közelebb kerülhetünk-e ezáltal a testi betegségek terén fellelhető különbségek magyarázatához?

Az állandó versenyhelyzet, az elfojtott indulatok, rohanás, időzavar például a szimpatikus idegrendszer aktiválódásához, s ezen keresztül magas vérnyomáshoz, vagy akár infarktushoz vezethetnek. Közismert tény, hogy koszorúér elmeszesedés és a szívinfarktus 50 éves kor alatt elsősorban a férfiakat veszélyezteti. A nők relatív védettségét egy nemi hormonnak, az ösztrogénnek tulajdonítják. De vajon a hormonális különbség az egyetlen ok, ami a nemek közti eltérést magyarázza? Az infarktus rizikófaktorai (dohányzás, koleszterin, magas vérnyomás, elhízás, cukorbetegség, genetikus hajlam) között szerepel a stressz, sőt bizonyos személyiségtényezők, magatartásminták – az úgynevezett „A” típusú viselkedés – is szerepet játszanak a betegség kialakulásában.



Életed első évében dől el, hogy szenvedsz-e majd az allergiától!

2018. május 23.

Míg a szénanátha tünetei könnyen felismerhetőek, vannak olyan allergének, melyek sokáig és alattomosan fejtik ki hatásukat a szervezetünkben. Akár 1-2 éven keresztül is okozhatnak olyan egészségügyi problémákat, amelyről nem is hinnénk, hogy allergia.

Míg télen csak azok szenvedtek az allergiától, akik a háziporra, penészre vagy épp a háziállatokra érzékenyek, most már azok is nagy bajban vannak, akiknek a pollenek okoznak gondot. „Bőven itt van már az allergiaszezon, hiszen a mogyorófélék már levirágzottak, most épp az aranyvessző van soron és lassan beindulnak a korán virágzó fák is. Emellett egész évben allergiát okoz az arra érzékenyeknél a házipor, illetve a penész.„ – mondta Dr. Maródi Márta, az Ezüstfény Klinika fül-orr-gégésze. 



Gyógyszeres körömlakkok

2018. május 21.

Tűzpiros, ultramarin, magenta… ma már a szivárvány összes színében kaphatók körömlakkok. A körmöket azonban nem csak esztétikai célból lehet lakkozni! Vannak patikai körömlakkok is – jellemzően diszkrét, színtelen kivitelben.

Elsősorban gyermekeknél alkalmazhatók azok a kellemetlen ízű körömlakkok, amelyek a körömrágás rossz szokásáról való leszoktatásban segíthetnek. Ezek a száradást követően színtelen és a körmön észrevétlen maradó lakkok keserű ízű anyagokat, esetleg paprikakivonatot tartalmaznak, ami miatt elmegy a kisebb vagy nagyobb gyermekek kedve a köröm rágásától.

Gombásodás kezelésére

A gyógyszeres körömlakkok alkalmazásának a legfőbb oka a kéz- vagy lábujjkörmök gombás megbetegedése. A gombás fertőzések ritkán gyógyulnak meg gyógyszeres kezelés nélkül, a körömlakkos terápia 6-9 hónapig is tarthat, és ez alatt az idő alatt heti 1-7 alkalommal kell az érintett körmö(ke)t lakkozni.

A körmök betegségeinek a kezelése nagy kihívás, ugyanis a vastag körmök sok esetben a hatóanyagok számára is nehezen átjárhatók. Ezt az akadályt segíthet leküzdeni a köröm hidratáltságának növelése (pl. a kezelést megelőzően vízben áztatás), de egyszerűen kivitelezhető megoldás a köröm lereszelése, lekaparása is, ennek során szintén csökkenthető a köröm vastagsága, így a hatóanyag jobban hozzáférhet a gombás körömrészekhez.



Magassági hideg-csepp következménye a májusi arany!

2018. május 21.

Sokszor halljuk a népi mondást: "Májusi eső aranyat ér!" Na, most egy magassági hideg-csepp jóvoltából bő "arany-áldásban", vagyis esőben lesz részünk ezen a csodás májusi héten!  

„Májusi eső aranyat ér!” – Igen, mi is természetesen örülünk neki, hiszen ez most itt a virágzás utáni időszakban, amikor szépen fejlődik a termés, a lehető legnagyobb áldás, annak érdekében, hogy minél bőségesebb legyen a betakarítás!
A Maja istennőről elnevezett hónapban – amikor az átlagos csapadék mennyisége 63 mm – és a napos órák száma igen csak megugrik az előző hónapokhoz képest (239 óra), bizony nagy szükség van az égi áldásra, amely felüdülést jelenthet a növénynek, állatnak, embernek – ilyenkor gyönyörű a bőségesen megöntözött vidék!

De nem csak a vidék és „lakói” számára ér aranyat ez az esővíz: városon is begyüjthető (akár egy panel erkélyén, a párkányon) és különleges eredményeket érsz el vele, ha felhasználod a mosáshoz, hajmosáshoz, növényápoláshoz. (Csak tudd, ha vannak fél-drágaköveid, azokat is esővízzel szokták letisztítani és utána – ha lehet – napfénnyel szárítani.) Legfőbb előnye a csapvízzel szemben, hogy nem tartalmaz meszet. Ugyanakkor tartalmazza azokat az ásványi anyagokat, melyeket a sterilizált, csapból folyó ivóvíz már nem biztosít számukra.



Pünkösd ünnepéről, és a népszokásokról

2018. május 20.

Pünkösd napjára minden felébred. Abbahagyja a lusta nyújtózást a világ, ember és állat párt keres. Nedvektől duzzadnak a levelek, zsong és zsibong az élet. A pünkösd az udvarlás, párválasztás ideje. Ilyenkor régen enyhültek a szigorú szabályok, a leányok bátran mutatkozhattak választottjukkal.  

Pünkösd a tavaszi időszak és az egyházi év harmadik fő ünnepe.
Az ószövetség idején aratási ünnep és a sínai-hegyi szövetségkötés emléknapja volt. Elnevezése a görög pentekoszté, az ötvenedik szóból származik, mivel húsvét után az ötvenedik napon van a helye a naptárban.

A húsvéthoz alkalmazkodó pünkösd is tehát mozgó ünnep a niceai zsinat (Kr. u. 325) határozata óta.

Jóllehet, az ünnep első, ránk maradt írásos említése csak a II. századból való, egészen bizonyos, hogy ünneplése olyan régi, mint maga az egyház. A középkorban a Szentlélek lejövetelét jelző szélzúgás jelképezésére kürtöket és harsonákat fújtak, a tüzes nyelvek jelképezésére égő kócot, rózsákat és ostyát hullattak a magasból, néhol fehér galambokat eresztettek szét a templomban.

A május 10-e és június 13-a között mozgó ünnep alkalmasnak bizonyult a tavaszi és nyári napforduló azon ősi európai szokásainak és hitvilágának továbbélésére, amelyek a különböző népszokásokban még napjainkban is élnek.



További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...432433434...523
hírek, aktualitások

Maradék nélkül

2024. április 14.

Dr. Nemes Imre, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke számtalan fontos, praktikus, az egészségünket megőrző és környezetünket védő tanácsot ad az élelmiszerek kezelésével kapcsolatban.

– Mennyiben követhetik az emberek leginkább a fenntarthatóság elvét, segítve ezzel a Nébih törekvéseit?

– A Nébihnél hiszünk abban, hogy a lakossággal együtt közösen tehetünk a fenntarthatóságért, és tevékenyen ki is vesszük a részünket ebből a munkából, hiszen a felelősségünk is közös. Azonban a lelkesedés nem minden: a tudatosság és a tájékozottság is legalább ennyire fontos össze-tevője segítő cselekedeteinknek. Éppen ezért a Nébih szemléletformáló kampányainak nem titkolt célja, hogy a fogyasztókat hasznos, döntéseiket segítő információkkal ellássa. A Nébih egyik legsikeresebb programja, a Maradék­ Nélkül az élelmiszer-pazarlás mérséklését tűzte zászlajára. A program 2016-os indulása óta számos aktivitással népszerűsítettük azokat a jó gyakorlatokat, amelyekkel érdemben csökkenthető a környezeti lábnyomunk. Szemléletes, hogy ha az országokat szén-dioxid-kibocsátásuk alapján sorrendbe állítanánk, és magát az élelmiszer-pazarlást is országnak tekintenénk, akkor az Egyesült Államok és Kína után a 3. helyen állna. Az élelmiszer-pazarlással szintén összefüggésbe hozható a metánkibocsátás. Ráadásul kárba vész mindaz az idő, természeti erőforrás és be-fektetett munka, amelyet a termék előállításához és szállításához felhasználtak.

A Nébih Maradék­ Nélkül­ Programja évente egy alkalommal, az őszi időszakban hirdeti meg országos háztartási élelmiszerhulladék-mérését. A mérési időszakban törekszünk a nagy létszámú részvételre, amely nagy örömünkre az utóbbi években több száz háztartást jelentett. Az élelmiszerhulladék-körkép elkészítése segíti hivatalunkat abban, hogy azonosítsa a forró pontokat, valamint rálásson az élelmiszer-pazarlás kiemelt figyelmet igénylő aspektusaira.

A Nébih mellett az önkéntes résztvevők is profitálnak a mérésből: megismerhetik saját élelmiszer-pazarlási szokásaikat, és a tapasztalatok alapján felismerhetik, min lenne érdemes változtatniuk.


A fogyasztóknak érdemes tisztában lenniük az egyik legalapvetőbb ismerettel, vagyis a fogyaszthatósági idő és a minőségmegőrzési idő közötti különbséggel.



A fogyaszthatósági idő körébe olyan gyorsan romló élelmiszerek (pl. darált hús) tartoznak, amelyek lejárati idő utáni elfogyasztása akkor is kockázatot jelent, ha nem látunk rajta romlásra utaló jeleket.
A minőségmegőrzési idő olyan időpont, ameddig az élelmiszer a gyártó által kialakított tulajdonságait helyes tárolási körülmények között megtartja. A tartós élelmi-szerek (pl. száraztészta) általában a minőségmegőrzési időt követően is fogyaszthatóak, ha bontatlan csomagolásban és a gyártó által megadott körülmények között tárolták őket. Amennyiben lejárt minőségmegőrzési idejű terméket találunk otthonunkban, de érzékszervi szempontból megfelelőnek ítéljük meg, nyugodtan adhatunk neki egy esélyt.


Rossz gyakorlat, hogy a fogyaszthatósági idővel ellátott élelmiszerek közül hajlamosak vagyunk akkor is a két héttel később lejáró joghurtot választani, ha pontosan tudjuk, hogy három napon belül elfogyasztjuk azt. A bolygónk is megköszöni, ha legközelebb „mérlegre tesszük” valós szükségleteinket, és tudatosabban vásárolunk.

A gyógytorna az egyik leghatékonyabb segítség vállfájdalomnál

2024. április 14.

A krónikus vállfájdalomnak számos oka van a túlterhelésből eredő problémáktól a porcsérülésig. A fájdalom mellett mozgásbeszűkülés is jelentkezhet, így nem csoda, hogy az érintettek mindenféle módon próbálnak javítani az állapotukon. Gyöngyösiné Gutlébeth Nikoletta, a FájdalomKözpont gyógytornásza egy olyan tanulmányra hívta fel a figyelmet, amely szerint a gyógytorna sok esetben hatékonyabbnak bizonyult, mint a lökéshullám kezelés.

A szakszerű gyógytorna rendkívül sokat segíthet

Norvég kutatók publikálták korábban azt a tanulmányt, amelyben a krónikus vállfájdalom kezelési lehetőségeivel foglalkoztak. Ennek az igen gyakori problémának ugyanis számos kezelési módja ismeretes, a nem szteroid gyulladáscsökkentőktől a szteroid injekciókúráig, az ultrahangos és lökéshullámos kezeléseiktől az akupunktúráig.

A szakemberek konkrétan az alacsony-közepes energiájú impulzusokat alkalmazó lökéshullám kezelés hatékonyságát hasonlították össze a felügyelt gyógytornáéval. A 104 fős kutatásban 18-70 év közti személyek vettek részt, akik legalább 3 hónapja vállfájdalommal küzdöttek. A véletlenszerűen kialakított csoportok közül az egyik hetekig tartó lökéshullám kezeléseken, a másik felügyelt gyógytorna foglalkozásokon vett részt, és egyik csoport sem kaphatott más kezelést a szükséges fájdalomcsillapítókon és gyulladáscsökkentőkön kívül.

A 6., 12. és 18. heti ellenőrzésekkor a fájdalmukat és a mozgáskorlátozottságukat kellett értékelniük egy skálán. Nyolc hét után a gyógytornás csoport 64 százaléka számolt be fájdalomcsökkenésről és szabadabb mozgásról, szemben a lökéshullámos csoport 32 százalékával. Ráadásul utóbbiaknak további kezelésekre is szükségük volt, míg a gyógytornások közül többen visszatérhettek a munkába is. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a lökéshullám terápia ne lenne hasznos, de sok esetben érdemes más kezelésekkel és a gyógytornával kombinálva alkalmazni azt. 

Első a diagnózis

A vállfájdalom nagyon gyakran jelentkezik sportolóknál, megerőltető munkát végzőknél, leggyakrabban a túlerőltetés miatt. Kevesen gondolnak rá, de ezeknél a mozgástípusoknál legfontosabb lenne a megelőzés, a tudatos mozgás. Ugyanis csak akkor ajánlatos a váll izmait erősen megmozgató tevékenységet végezni, ha elég erősek az ott található izmok. Ha gyengék a vállízületet tartó izmok, a váll előrelóghat vagy leereszkedhet, jelentősen növelve így a sérülés veszélyét. Ha a vállban hirtelen, esetleg egy sérülés következtében lép fel a fájdalom, ajánlott a kart felkötni és bejelentkezni egy szakemberhez. Ilyen esetekben elsődlegesen a fájdalomcsillapításra koncentrálnak, helyi, gyorsan ható szerekkel.

Magány vagy egyedüllét?

2024. április 13.

Az élet: magány. Ha az ember magányossága miatt szenved, annak az az oka, hogy nem ismeri önmagát, mert nem érti az élet igazi struktúráját. Majdnem mindenki szenved a magánytól, sokan szinte állandóan. A magányosság és az egyedüllét azonban két teljesen különböző dolog.  

„Egyedül születünk, egyedül élünk, és egyedül halunk meg..."

Általában, aki a magányosságtól szenved, az olyasvalami hiányától szenved, amit nem saját magában keresett. Sokan azért vágynak társra, hogy megértésre találjanak, amit nem képesek megadni önmaguknak. Ahhoz, hogy egyedül tudjunk maradni önmagunkkal, hogy elfogadjuk magunkat, az önismeret által juthatunk el. Ha magunkat ismerjük, a világot ismerjük.

Majdnem mindenki szenved a magánytól, sokan szinte állandóan.

A magányos embernek nincs kivel kapcsolatot teremtenie semmilyen szinten, legyen az csupán ismeretség, barátság vagy tartós szerelem. Ha sikerül is kapcsolatot teremtenie, esetleg nincsenek eszközei arra, hogy azt fenntartsa, és ne szenvedjen tovább a magánytól. Az emberi kapcsolatok segítenek saját értékeink megítélésében és abban, hogy életünk eseményeit megfelelően tudjuk kezelni, hogy összhangba hozzuk a tőlünk függetlenül létező külvilág hatásait belső érzéseinkkel.

A magány akkor következik be, amikor az ember nem tudja megítélni ezeket az értékeket, ami következménye annak, hogy nincs akivel megbeszélje, akitől megerősítést kaphatna. A kommunikáció azért játszik fontos szerepet a mindennapi kapcsolatokban, mert segítségével informálódhatunk folyamatosan arról, hogy mennyire fontos a személyünk a másik számára. 

A magány érzése a másik ember társasága, közelsége utáni vágyakozás miatt alakul ki. Azért van szükség a másik emberre, hogy megerősítsen minket önmagunk értékelésében és segítsen eligazodni a körülöttünk történő dolgokban, segítsen felismerni valódi jelentőségünket. Egyes személyeken könnyebben lehet úrrá a magány mint másokon, ilyenkor sok függ attól, hogy elég erős-e az illető személyisége, vannak-e lelki tartalékai, hogy megküzdjön a magánnyal. Számtalan oka lehet annak, hogy valaki magányosnak érezze magát. 

A legnagyobb kár, amit a magány okozhat, hogy egyes elfojtott szorongások elhatalmasodhatnak, és súlyos rombolást okoznak a személyiségben. Az embereknek szükségük van a szerelemre, a szeretetre. Ezek nélkül nem képesek normális, egészséges személyiségként leélni az életüket.